Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda 12/4

BREDA, 12 april 2008

Aanhoudingen na escalatie burenruzie

BREDA: Aan de Sterrenkroos heeft de politie vrijdagavond twee inwoners van Breda aangehouden. Het tweetal van 48 en 22 jaar wordt verdacht van openlijke geweldpleging. Rond 18:30 uur kreeg de
Gemeenschappelijke Meldkamer (GMK) in Tilburg een melding van een vechtpartij tussen buurtbewoners aan de Sterrenkroos. Binnen enkele minuten waren agenten ter plaats, maar op dat moment was van een vechtpartij geen sprake meer. Na het opnemen van een aangifte van een 23-jarige Bredanaar en het kort horen van enkele getuigen werd besloten het tweetal aan te houden. Het boterde al geruime tijd niet zo goed tussen de buurtbewoners. De onenigheid escaleerde vrijdagavond in een handgemeen. De politie stelt een onderzoek naar de toedracht van de vechtpartij. Na verhoor zijn de twee verdachten heengezonden.

Stappers aangehouden voor verstoring openbare orde

BREDA: De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag drie aanhoudingen verricht in het uitgaanscentrum van Breda. Het gaat om een 20-jarige inwoner van Veghel en twee inwoners van Rijen van 18 en 20 jaar oud. De aanhoudingen vonden plaats aan het Kasteelplein en de Vismarktstraat. In beide gevallen was sprake van verstoring van de openbare orde.

Over uitgaan in Breda

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig en karaktervol.

Etten-Leurse ondernemer overvallen: politie stelt onderzoek in

ETTEN-LEUR: Een ondernemer van een winkel aan de Markt is vrijdagavond overvallen. Rond 22:00 uur was de 31-jarige man bezig met het afsluiten van zijn zaak, toen hij door twee nog onbekende daders voor zijn winkel werd overvallen. Eén van de overvallers sloeg het slachtoffer met een slagwapen tegen de grond, waarna geld werd geeist. Met een bos sleutels als buit vertrok het tweetal weer. De politie stelt een onderzoek in.