Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Oosterhout 12/4

OOSTERHOUT NB, 12 april 2008

Politie controleert ruim 600 automobilisten op alcoholgebruik

OOSTERHOUT: De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een alcoholcontrole gehouden in Gilze, Oosterhout, Dongen, Raamsdonkveer, Woudrichem en Waalwijk. In totaal 605 automobilisten moesten een blaasproef afleggen. Zes bestuurders bleken onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten en zijn aangehouden. De alcoholpercentages varieerden van 280 ugl tot 605 ugl. Een 32-jarige inwoner van Oosterhout negeerde aan de Bredaseweg in Oosterhout een stopteken van een agent, die opzij moest springen om niet te worden aangereden. Na een korte achtervolging waarbij de Oosterhouter diverse verkeersovertredingen maakte kon hij worden aangehouden. Op het bureau blies hij bijna 3 keer de maximum toegestane limiet van 0,5 . De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Hoeveel is 0,5 eigenlijk?
Weinig, heel weinig. Maar hóe weinig precies, dat is moeilijk te zeggen, omdat alcohol bij iedereen anders valt. Je lichaamsgewicht speelt een rol. En in het ene drankje zit meer alcohol dan in het andere. Of je man of vrouw bent, telt soms ook mee. De beste tip die we je daarom kunnen geven is: drink gewoon geen alcohol, als je nog moet rijden. Dan blijf je altijd aan de veilige kant van de streep.

Verdachte bedrijfsinbraak aangehouden

RIJEN: De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag aan de Westermarkt in Tilburg een 20-jarige inwoner van Rosmalen aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een inbraak in een bedrijf aan het Wilhelminaplein in Rijen. Rond 03:00 uur werd de inbraak gemeld bij een alarmcentrale. De daders zijn de winkel binnengekomen na het forceren van een toegangsdeur. Bij de inbraak is een nog onbekende hoeveelheid rookwaren weggenomen. Een oplettende getuige kon een goed signalement geven van de daders, waarna een surveillance eenheid van de politie de man uit Rosmalen in Tilburg in het vizier kreeg. De politie stelt een onderzoek in en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. De technische recherche wordt gevraagd een sporenonderzoek uit te voeren.

Pool aangehouden na mishandeling landgenoot

KAATSHEUVEL: Vrijdagavond heeft de politie een 22-jarige inwoner van het Poolse Siedlce aangehouden. De man kort voor middernacht tijdens een ruzie met een landgenoot met een fles geslagen. Het slachtoffer hield daar een flinke wond aan zijn arm aan over waar hij in het ziekenhuis aan is behandeld. Agenten konden de verdachte aanhouden in zijn woning aan de Van Haestrechtstraat. Hij is in verzekering gesteld.

Politie houdt man aan voor eenvoudige mishandeling

WAALWIJK: Een 43-jarige inwoner van Kaatsheuvel is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden. De man wordt verdacht van eenvoudige mishandeling in een horecagelegenheid aan de Hugo de Grootstraat. De man uit Kaatsheuvel was onder invloed van alcohol en was bij de komst van de politie door omstanders de zaak uitgezet en werd hij onder controle gehouden. De politie onderzoekt de toedracht van de problemen.

Politie houdt jongen aan na bedreiging met bijl

KAATSHEUVEL: Vrijdagavond heeft de politie een 17-jarige inwoner van Kaatsheuvel aangehouden. Rond 22:30 uur kreeg de politie een melding dat aan de Maas een persoon met een bijl rond zou lopen. In de directe omgeving van de Maas werden agenten aagesproken door twee jongens die verklaarden ruzie te hebben gehad met de jongen, waarbij zij waren bedreigd met een bijl. Vervolgens is de politie naar het huisadres van de verdachte gereden en is hij in zijn woning in Kaatsheuvel aanhouden. In de schuur werd de bijl gevonden. Het wapen is in beslag genomen. Het vermoeden bestaat dat de aanleiding een uit de hand gelopen scheldpartij is geweest. De jongen is in verzekering gesteld.