Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Apeldoorn - Autobestuurder over de kop                   
Een 74-jarige autobestuurder uit Apeldoorn rolde vrijdagmiddag 12 april met zijn auto op de Westenenkerweg over de kop, nadat hij met zijn auto een geparkeerde personenauto had geraakt. De brandweer heeft de man uit de auto bevrijd en is daarna voor nader onderzoek naar het Lukasziekenhuis vervoerd. Hij liep gheen letsel op en kon na onderzoek naar huis.

De man reed rond 17.00 uur vanuit het centrum in de richting van de Houtweg. Na de botsing met de geparkeerde auto rolde de auto over de kop.

Apeldoorn -  Snorfietser botst op voetganger              
Een 49-jarige snorfietser uit Ugchelen botste vrijdagavond 12 april op de Bouwhofweg in Apeldoorn tegen een 18-jarige voetganger uit Apeldoorn. De bestuurder kwam ten val en liep licht letsel op. De voetganger, in gezelschap van nog twee jongens, bleef ongedeerd.

De snorfietser wilde de voetgangers inhalen, claxonneerde, maar botste niettemin tegen de 18-jarige, waarna de snorfietser ten val kwam en onder meer een hoofdwond en gekneusde ribben opliep. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Apeldoorn - drankrijder betrapt                          
Een 33-jartige autobestuurder uit Klarenbeek bleek in de nacht van vrijdag op zaterdag 12 april bij een controle op de Wilhelmina Druckerstraat in Apeldoorn onder invloed van alcohol.

Hij blies na zijn aanhouding op het bureau 0,8 prom. De politie maakt een bekeuring op.

Apeldoorn - Tweetal opgepakt bij bedrijfsinbraak        
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 12 april twee mannen van 32 en 44 jaar oud en afkomstig uit Apeldoorn opgepakt, kort nadat ze rond 03.00 uur een bedrijfspand aan de Kayersdijk hadden verlaten en via een hek de Condorweg opliepen.

De politie was gealarmeerd door het inbraakalarm. In het pand vlak bij een vernield raam trof de politie met de eigenaar van het pand enkele dozen met aluminium staven. De politie vermoedt dat de dozen voor diefstal waren klaar gezet. Beide verdachte zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Apeldoorn - Twee mannen opgepakt na geweld op straat      
Twee mannen van 23 en 25 jaar en afkomstig uit Apeldoorn zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag 12 april door de politie opgepakt na een incident in de Paul Krugerstraat. De 25-jarige wordt er van verdacht een meisje te hebben geslagen en mishandeld. De andere verdachte werd aangehouden nadat hij met een honkbalknuppel als wapen op Paul Krugerstraat liep. Bij zijn aanhouding bood hij fors verzet en beledigde een politievrouw.

De 25-jarige bleek bij de aanhouding in het bezit van een aantal pillen die in beslag genomen zijn. Waarom de man met de honkbalknuppel op straat liep is nog niet duidelijk.

De 25-jarige verliet na de komst van de politie de straat en kon even daarna door de politie wegens de mishandeling worden aangehouden op de Laan van Orden.

Ook is nog niet duidelijk of de beide incidenten met elkaar verband houden. Tegen de beide mannen volgt een proces-verbaal.

Apeldoorn - man ingesloten voor uitzitten celstraf        
De politie heeft vrijdagavond 11 april op de Nieuwstraat een 27-jarige Apeldoorner aangehouden toen na een verkeersovertreding bleek dat hij nog een zestal dagen celstraf moest uitzitten.

De man reed rond 22.30 uur op de Nieuwstraat tegen het verkeer in. Bij controle bleek dat hij nog celstraf moest uitzitten. Bij het insluiten op het bureau bleek dat hij in bezit was van een kleine hoeveelheid speed. Deze drugs werd in beslag genomen.

Apeldoorn -  Scholieren bekeurd voor weggooien afval      
De politie heeft vrijdagmiddag 12 april tijdens de lunchpauze van scholieren toezicht gehouden op het weggooien van afval, op de routes van supermarkten naar scholen.

Met name in de omgeving van de Schotweg, Bartelsweg, ,Asselsestraat, Koning Lodewijklaan en Jophn F Kennedylaan trad de politie op. Drie scholieren werden bekeurd omdat ze verpakkingsmateriaal of ander afval op straat gooiden in plaats van de afvalbakken.


---- --