Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Ulft - Drankrijder botst, rijdt door en weigert blaastest
Een 39-jarige man uit Silvolde is vrijdagochtend 11 april aangehouden nadat hij met zijn auto op de Ettenseweg in Ulft tegen een lantaarnpaal boste gereden en daarna doorreed.

De man bleek onder invloed maar weigerde medewerking bij de blaastesten. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Het ongeval werd rond 07.15 uur bij de politie gemeld. De kentekenplaat van de auto bleef op de plaats van het ongeval achter en na onderzoek kon de man op zijn verblijfplaats in Silvolde worden aangehouden. De auto bleek fors beschadigd en had twee lekke banden.

Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. De politie maakt een proces-verbaal op.

Didam - drankrijder op brommer betrapt                
Een 32-jarige bestuurder van een bromfiets uit Didam bleek vrijdagavond 11 april bij een controle op de Schoolstraat in Didam onder invloed van alcohol.

Hij blies na de aanhouding op het bureau 0,5 prom. Tegen hem volgt een proces-verbaal.

Hengelo(G) - Omstanders verhinderen wegrijden drankrijder                                               |
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 12 april een 36-jarige man uit Hengelo (O) aangehouden wegens openbare dronkenschap. De man wilde in de Spalstraat in Hengelo (G) met zijn auto wegrijden, maar omstanders verhinderden dat omdat de man onder invloed bleek.

De politie heeft de man, die nog niet had gereden, aangehouden terzake openbare dronkenschap. De man weigerde alle medewerking om hem naar huis te vervoeren, waarna hij voor de nacht werd ingesloten.

Eibergen - drankrijder betrapt   
Een 20-jarige autobestuurder uit Groenlo bleek in de nacht van vrijdag op zaterdag 12 april bij een politiecontrole op de Grotestraat in Eibergen onder invloed van alcohol.

Hij blies na de aanhouding op het bureau 0,5 prom. Tegen hem volgt een proces-verbaal.

Doetinchem - Man met horecaverbod aangehouden            
Een 21-jarige man uit Doetincnhem die eerder een horecaverbod was opgelegd, bleek vrijdagavond 11 april toch een horecazaak in Doetinchem te bezoeken. De man is door de politie aangehouden.

Hij werd overgebracht naar het politiebureau, waar er voor dit feit tegen hem een proces-verbaal is opgemaakt terzake huisvredebreuk. De man is direct een nieuw horecaverbod opgelegd, geldig tot april 2009.

Winterswijk - drie jongelui lopen over auto       
De politie heeft vrijdagavond 12 april in Winterswijk drie jongens van 13, 15 en 16 jaar aangehouden, nadat ze kort daarvoor in de Kloksteeg over een geparkeerde auto hadden gelopen waarbij schade ontstond.

De politie hield extra toezicht wegens overlast van jongeren en constateerde het wangedrag rond 20.45 uur in de Kloksteeg. Er werd nog een vierde jongen aangehouden maar die bleek geen aandeel te hebben bij de schade. De ouders zijn in kennis gesteld. De jongelui worden aangemeld bij het jeugd-preventieteam waarna een passende maatregel zal volgen. De schade zal naar verwachting op hen worden verhaald.
---- --