Ingezonden persbericht


Grand Prix media-service ter attentie van (motor) sportredacties, relaties en sponsors

12-04-2008; Betreft verslag tweede dag Grand Prix Estoril Portugal, circuit Estoril (4.180m)

Zinderende kwalificatie brengt Bonsey (2e) en Webb (4e) eerste startrij! Grote tijdsverbetering brengt Hugo van den Berg (29e) geen posities

Na een moeizaam verlopen eerste trainingsdag van de bwin.com Grande Premio de Portugal heeft het DeGraaf Grand Prix Team tijdens de tweede trainingsdag hard terug geslagen. Stevie Bonsey wist in een zinderende kwalificatie naar een meer dan uitstekende 2e positie te rijden. Ook de kleine Brit Danny Webb vocht zich naar een positie op de eerste startrij en zal morgen vanaf de 4e positie aan de race beginnen. Hugo van den Berg wist zijn rondetijd van gisteren met ruim 2,5 seconde te verbeteren maar moest een positie op de grid inleveren ten opzichte van gisteren en zal morgen vanaf de achtste startrij op een 29e positie starten.

Vandaag was het weerbeeld compleet anders ten opzichte van de vrijdag met veel zon en geen regen. In de vrije training van de zaterdagochtend reden de DeGraaf Grand Prix rijders al snellere tijden dan de vrijdag kwalificatie. Hugo van den Berg wist ruim 1,3 seconde sneller te rijden dan in de eerste kwalificatie en dat bracht hem de 25e positie. Stevie Bonsey verbeterde ook zijn rondetijd van de eerste kwalificatie en deed dat met 2 volle seconden. Bonsey eindigde de vrije training op een 11e positie. Danny Webb was de vrijdag niet tevreden met de set-up van zijn Aprilia en het team heeft een aantal grote veranderingen verricht op de vrijdagavond. Webb voelde zich vanochtend weer één met de motor en klokte de 5e tijd in de vrije training.

Stevie Bonsey reed werkelijk een fantastische kwalificatie en wist een 2e tijd te rijden in de tweede en beslissende kwalificatie. In zijn eerste "run" reed Bonsey al de top 10 in en bleef rond de 8e positie steken. Met nog ruim 10 minuten te gaan haalde het team Bonsey binnen en monteerde een nieuwe achterband waarmee Bonsey gelijk erg snelle tijden liet zien. Uiteindelijk reed Bonsey een aantal super snelle ronde en pakte een fantastische 2e plaats op de eerste startrij!

Danny Webb klokte in zijn eerste snelle ronde al zeer snelle rondetijd waarmee hij van de 21e positie van de vrijdag omhoog schoot naar de 4e positie. In het eerste kwartier zakte Webb terug naar P7 en net voordat hij binnen kwam voor een nieuwe achterband stond Webb op een 8e positie. Met deze nieuwe achterband reed Webb gelijk in zijn tweede snelle ronde naar de 1e positie en wist deze ropndetijden continue te rijden. In de laatste minuten moest dan gebeuren en, inmiddels was Webb afgezakt naar P5, Webb reed zijn Aprilia naar een 2e positie. In de laatste minuut wist Bonsey en Terol Webb nog te passeren maar een eerste startrij met 2(!) rijders was een feit voor het DeGraaf Grand Prix Team!

Hugo van den Berg reed veel snellere tijden in de kwalificatie dan de vrijdag kwalificatie. Van den Berg wist zich enige tijd in de top 20 te handhaven maar moest uiteindelijk zich tevreden stellen met de 29e positie. Van den Berg was niet te spreken over zijn 29e positie maar de tijden liggen dicht bij elkaar en hoopt met een goede start, net als in de GP van Jerez, wederom veel plekken goed te maken en zal proberen een aantal sterke ronden te rijden in het begin van de race.

Hugo van den Berg (29e, 1:48,495): "In de ochtend training kon ik de baan verder leren kennen en wist ik een stuk sneller te rijden als gister. De kwalficatie training was teleurstellend op het begin wist ik een goed tempo te rijden en was ik meteen al 2.5 sec sneller als gister maar toen ik een nieuwe band steekte wist ik mijn tijd niet te verbeteren ik zat 1keer een halve seconde onder mijn snelste tijd maar toen ging ik bijna onderuit waardoor die ronde niet sneller was. Ik vind het jammer dat ik 29e sta maar ik heb een goed ritme en morgen dan ga ik veel mensen inhalen."

Stevie Bonsey (2e, 1:45,621):" Een geweldige dag voor mij vandaag, hahaha! In de ochtend training voelde ik me echt goed op de motor en had een goed gevoel met de achterband. Het was net of ik weer in de dirt track races reed. In de kwalificatie ging het vanaf het begin goed en wist ik mijn tijd al snel te verbeteren en klom op in de tijdlijst. Ik wist dat ik snel kon zijn maar niet hoe snel. Dat die 2e plaats eruit kwam had ik niet verwacht maar het voelt fantastisch! Ik denk dat ik morgen zeker in de kopgroep mee kan en misschien zit er wel een podium in. Je weet het maar nooit....”

Danny Webb (4e, 1:45,782): "Dit was vandaag een veel betere dag dan gisteren! We hebben een goede set-up gevonden en ik voelde me echt één met de motor. Het voelde of ik continue snelle tijden kon rijden en een 5e positie in de vrije training was daarvan wel een bewijs. In de kwalificatie wist ik direct in mijn eerste snelle ronde op te klimmen van de 21de plek naar een 4e plek en was 2 seconde sneller. In de laatste tien minuten liet ik een andere achterband monteren en ik wilde super graag mijn Aprilia op de eerste startrij parkeren. Ik kon, met nog maar 4 minuten op de klok, naar een 2e plaats rijden maar jammer genoeg viel ik terug naar een 4e positie. Maar ik sta op de eerste rij en ben daar super blij mee. Ik wil dan ook het team bedanken dat ze mij vandaag een erg goede motor hebben gegeven."