Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

16 TOPBANDS STRIJDEN IN PARADISO VOOR FINALEPLAATS THE CLASH OF THE COVER BANDS

5 Februari 2008 - Zaterdag 16 februari a.s. staat Paradiso in het teken van de Landelijke halve finales van 'Dommelsch Clash of the Cover Bands'. De 16 beste coverbands van Nederland, die de regionale rondes hebben getrotseerd, mogen hun talent laten zien in dé poptempel van Nederland om daarmee een felbegeerde finaleplaats te veroveren. 3fm coryfeën Gerard Ekdom en Michiel Veenstra verzorgen de presentatie.

Organisator en initiatiefnemer John Van den Borne verwacht ook dit jaar weer op één dag twee keer een uitverkocht Paradiso te hebben: "We merken dat de belangstelling voor 'Dommelsch Clash of the Cover Bands' steeds groter wordt. Dit seizoen hebben al ruim 60.000 bezoekers de voorrondes bezocht. De bands die dit stadium hebben bereikt, weten zowel een technisch hoogstaand als attractief optreden neer te zetten. Dit zal via RNN7 niet alleen op landelijke televisie worden uitgezonden, ook wordt van de optredens een compliatie-DVD gemaakt die we bij de Landelijke Finale op zaterdag 12 april a.s. zullen presenteren en daarna in de betere platenzaken te koop zal zijn."

De 16 bands die de halve finales hebben gehaald, treden zaterdag 16 februari in twee etappes op. Zowel een vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers van platenmaatschappijen, progammeurs, vakmedia en een aantal bekende namen uit de muziekwereld, als het publiek zelf bepaalt welek 8 bands uiteindelijk dorgaan naar de Landelijke Finale in Stadion De Vechtsebanen in Utrecht op zaterdag 12 april a.s.

Programma (in willekeurige volgorde):

1e halve finale, aanvang 12.30 uur - 18.00 uur:
- Brothers in Arms: 6-mans Pop coverband uit Groenlo
- Like This: 5-mans Top-100 coverband uit Groningen
- Junkyard Dogs: 5-mans Rock coverband uit Sneek
- Tachtig: 6-mans Eighties coverband uit Rotterdam
- The Fortunate Sons: 3-mans Creedence Clearwater Revival tribute uit Almelo
- Funky Monks: 4-mans Red Hot Chili Peppers tribute uit Reusel
- Hij & Hullie: 7-mans Dance Classics, Top-100 coverband uit Oss
- Bittersweet: 6-mans Pop, Rock, Dance coverband uit Hengelo (Ov) e.o.


2e halve finale, aanvang 19.00 uur - 00.30 uur:
- De Daltons: 5-mans Rock coverband uit Ruurlo e.o.
- Co-Starring: 5-mans Pop coverband uit Amsterdam
- KNOX: 5-mans Rokc coverband uit Enschede e.o.
- Mortey Flames: 4-mans Funk, Rock coverband uit Noordwijk
- NoKiddin': 9-mans Top-100 coverband uit Utrecht
- Present Danger: 4-mans Metallica tribute uit Kaatsheuvel
- Eager Beaver: 4-mans Rock coverband uit Heerlen
- Big Shampoo & The Hairstylers: 12-mans Rockabilly coverband uit West-Brabant

Entrée Paradiso (per halve finale): ¤ 17,50 (incl. daglidmaatschap Paradiso) via TicketService en www.dommelschclashofthecoverbands.nl.

Landelijke Finale op zaterdag 12 april in Stadion De Vechtsebanen in Utrecht De 8 bands die in Paradiso als winnaar uit de bus komen, wacht op zaterdag 12 april a.s. een zinderende finale in Stadion De Vechtsebanen in Utrecht. Hier beslist de vakjury welke band de Dommelsch Clash of the Cover Bands Award 2007 ontvangt en het publiek kiest de winnaar van de Dommelsch Clash of the Cover Bands Public's Favourite Award 2007. Ook worden daar de awards uitgereikt voor de Beste Vocalist(e) 2007, Beste Gitarist 2007, Beste Bassist 2007, Beste Drummer 2007, Beste Toetsenist 2007 en meest gecoverde artiest/band van Dommelsch Clash of the Cover Bands 2007.

Springplank
Dat 'Dommelsch Clash of the Cover Bands' voor de deelnemende bands een springplank naar de landelijke doorbraak kan zijn, blijkt wel uit het succes van Rattlesnake Shake. Deze Osse band heeft in het afgelopen seizoen de publieksprijs gewonnen en bestormt moemnteel de nationale hitlijsten met hun single 'Babica'. "Het is geweldig om dankzij 'The Clash' in de Mega-Top 100 te staan", aldus zanger Jan Loeffen van Rattlesnake Shake. "Tijdens The Clash, maar ook daarna hebben we professionele ondersteuning gehad van de organisatie, waardoor we nu niet alleen een single hebben kunnen uitbrengen, maar ook een videoclip hebben gemaakt. De aanvragen voor de optredens stromen momenteel binnen. Echt super!!!"

Het inschrijven voor 'Dommelsch Clash of the Cover Bands 2008' is al in volle gang. Coverbands kunnen zich inschrijven tot 1 maart a.s. via www.dommelschclashofthecoverbands.nl.

----------
Voor meer informatie en persfoto's kunt u contact opnemen met de initiatiefnemer en organisator van 'Dommelsch Clash of the Cover Bands' John Van den Borne. Hij is bereikbaar via info@dommelschclashofthecoverbands.nl of 06-53946173.

Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte welkom om de halve finales bij te wonen. Aanmelden kan door naam van medium, redacteur(s) en contactgegevens te mailen naar info@dommelschclashofthecoverbands.nl, u ontvangt dan nadere informatie.