Gemeente Barneveld


Gratis compost tijdens de Landelijke Compostdag

Op zaterdagmiddag 12 april tussen 13.00 en 15.00 uur kunt u gratis compost halen bij Milieustraat Otelaar! De compost wordt geleverd door de VAR, de gemeente kan de compost gratis verstrekken. De Landelijke Compostdag is een initiatief dat ondersteund wordt door de VAR.

Met deze dag wordt het belang van het apart inzamelen van groente- fruit- en tuinafval (gft-afval) nog eens goed onder de aandacht gebracht. De inwoners van de gemeente Barneveld scheiden hun gft-afval goed van het restafaval. Al het ingezamelde gft-afval gaat naar de VAR in Wilp. Daar wordt onder andere compost gemaakt van het gft-afval. Voor iedere kilo compost is 2,5 kilo gft-afval nodig. Om het belang van een goede gescheiden inzameling te onderstrepen biedt de VAR gemeenten de mogelijkheid om gratis compost weg te geven op 12 april.

Ook vorig jaar was het mogelijk om gratis compost op te halen. De vraag naar losse compost, op te halen met een aanhanger, was groot. Er stond een hele rij en het duurde behoorlijk lang voordat iedereen de aanhanger had gevuld met compost. Dit jaar maken we het makkelijker voor de mensen die een aanhanger met compost willen hebben, er hoeft niet meer achteruit ingedraaid te worden.

Aanmelden voor halve kuub
Wel moet men voor een aanhanger met ca. halve kuub compost zich aanmelden. Dit kan via de link onderaan deze pagina of met de bon uit de gemeentepagina op donderdag 3 april in de Barneveldse Krant of de huis-aan-huis krant. Zo weten we hoeveel losse compost er besteld moet worden. Op basis van de ingeleverde bonnen en digitale reacties wordt een namen- en adressenlijst gemaakt zodat iedereen zijn of haar 'compostbestelling' meekrijgt.

Let op: u kunt zich tot en met dinsdag 8 april aanmelden!

Voor zakken compost hoeft men zich niet aan te melden, er zijn 750 zakken compost van 40 liter besteld. Per klant kunnen er 2 zakken compost meegegeven worden en op is op!

Barneveld, 31 maart 2008

Mutatiedatum 31/03/2008