Provincie Antwerpen



1 april 2008

Sportregio Noorderkempen zoekt nieuwe uitdaging met Noordwalker

Naast de vierde editie van de Noordloper vindt ILV Sportregio Noorderkempen het in 2008 tijd voor een nieuwe uitdaging. Op 12 april gaat dan ook de Noordwalker van start, een criterium voor beoefenaars van nordic walking.

De Noordloper telt 22 lopen, de Noordwalker start met negen wandelingen in zeven verschillende gemeenten. Ex-atlete Lieve Slegers en ultraloper Geert Stynen zijn de meter en peter van het criterium Noordloper.

In het groeiend succes van nordic walking zien de Noorderkempen een kans om nog meer mensen aan het sporten te krijgen. Daarom organiseert de sportregio naast het aanbod voor lopers een criterium voor nordic walkers. Dit nieuwe criterium bestaat uit negen wandelingen waarvan de eerste start op 12 april in Hoogstraten en de laatste wandeling plaats vindt in Ravels op 7 december 2008.

Van 533 deelnemers in 2005 over 793 lopers in 2006, klokte de Noordloper in 2007 af op 1000 deelnemers. Een groot succes en voor de organisatoren een aanmoediging om ook dit initiatief verder te zetten.

Het criterium De Noordloper bestaat uit 22 lopen. De eerstvolgende loop start in Ravels op 11 april en na een parcours door de regio sluit Oud-Turnhout het rijtje af op 12 oktober.

Deelnemen = winnen

Iedereen is welkom op de wandelingen en lopen van de sportregio Noorderkempen, zowel geoefende deelnemers als recreanten, maar zeker ook kinderen en jongeren. Zij vinden net zoals de volwassen lopers en nordic walkers hun gading in het ruime aanbod en kiezen een afstand die bij hen past.

Deelnemen is in deze twee criteria belangrijker dan winnen. Want voor alle deelnemers die aan respectievelijk vijf (voor kinderen) of acht lopen (voor volwassenen) deelnemen, hebben we een gadget klaar. Voor het nordic walking-criterium zijn dat drie en vier deelnames. Daarvoor volstaat de eenmalige aankoop van een criteriumkaart voor twee euro (extra op de deelnameprijs van de respectievelijke loop of wandeling).

Daarbovenop komt de aanwezigheidstombola voor gadgetwinnaars na de laatste organisatie. Hoofdprijs is een volledige loopoutfit voor kinderen en volwassenen.

Noord - Loper, Noord - Walker

De namen Noordloper en Noordwalker zijn niet toevallig gekozen. Noord staat voor de deelname van alle gemeenten van de sportregio (ILV Sportregio Noorderkempen is een samenwerkingsverband tussen 12 gemeenten (Arendonk, Baarle - Hertog, Beerse, Hoogstraten, Lille, Malle, Merksplas, Oud-Turnhout, Ravels, Rijkevorsel, Turnhout en Vosselaar), telkens vertegenwoordigd door de sportraadvoorzitter, de schepen voor sport en de gemeentelijke sportfunctionaris en het Provinciebestuur Antwerpen, vertegenwoordigd door de voorzitter van de provinciale sportraad, de provinciale gedeputeerde voor sport en de provinciale sportdienst.)

Loper en Walker staan uiteraard voor de gekozen sportdiscipline, nl. lopen of joggen en nordic walking (of het klassieke wandelen).

Meter en peter

Ook in 2008 kan de organisatie van de Noordloper rekenen op het meterschap van Lieve Slegers (top 3 aller tijden in België voor de 3000m, 5000m, 10.000m en de marathon! - info VAL) en het peterschap van Geert Stynen (ultraloper en o.a. in 2006 tweede in de ultraloop van Stein met op één dag 239 kilometer en 392 meter en in 2007 een zilveren medaille in het Belgisch en Vlaams kampioenschap masters - 40).

Praktisch

De eerste wandeling van de Noordwalker, de Koloniale Omzwerving gaat van start op zaterdag 12 april in de Kolonie in Hoogstraten. Je kunt er kiezen tussen afstanden van 4, 6, 10 of 18 km en vertrekken kan tussen 10 en 16 uur.

De eerstvolgende loop van de Noordloper, de Lentejogging KFC Flandria, vindt plaats in Ravels op 11 april. Plaats van afspraak is de kantine van KFC Flandria aan de Raaftuinweg 2 in Ravels. De wedstrijd start om 18.30 uur voor de jeugd tot twaalf jaar met een afstand van één km. Om 19 uur zijn jongeren ouder dan twaalf en de volwassenen aan de beurt. Zij kunnen kiezen uit een afstand van 3,6 km, 7,2 km of 10,8 km.

Het spreekt voor zich dat iedereen die graag loopt of wandelt, van een gezellige sfeer houdt en graag eens in de prijzen valt, welkom is bij de Noordloper en Noordwalker 2008.

Eric Vos

Schepen van Sport Turnhout

Voorzitter beheerscomité

Sportregio Noorderkempel ILV

Perscontact:

Griet Schoutteten
Regiocoördinator Noorderkempen ILV
Griet.schoutteten@sportdienst.provant.be

Tel: 03/240 62 07

Gsm 0496/78 59 68