GAIA


Protesteer mee tegen de wrede jacht op katten

Afspraak zaterdag 12 april om 10u aan Flanders Expo in Gent

Vind jij het ook onaanvaardbaar dat jaarlijks vele duizenden katten door jagers doodgeschoten worden in België? Kom dan op zaterdag 12 april naar de Jachtbeurs van Flanders Expo, Maaltekouter 1 in 9051 Gent. We komen samen aan de hoofdingang om 10u00.

Waarom deze actie?

In de ogen van de jagers zijn katten `toppredatoren', die op klein wild jagen, en daar willen de jagers niet van weten. Ze pakken het probleem gemakkelijkheidshalve aan met het geweer.

Nochtans vindt 69 % van de voorstanders van jacht in het algemeen (incl. jagers) de jacht op katten ontoelaatbaar. 67 % van de voorstanders van de jacht staat achter een verbod. Dat blijkt uit de enquête die het onderzoeksbureau Ipsos in opdracht van GAIA uitvoerde bij 1.022 Belgen in januari 2008.

GAIA pleit samen met andere dierenorganisaties voor een duurzame en diervriendelijke oplossing voor de overpopulatie van katten en zwerfkatten: zwerfkatten vangen, steriliseren of casteren en terugzetten.
GAIA pleit ook voor grootschalige sterilisatiecampagnes en voorlichtingscampagnes ter promotie van sterilisatie, waarvoor de nodige middelen moeten worden vrijgemaakt en waaraan de federale, de regionale, provinciale en de lokale overheden meewerken.

Unieke gelegenheid

In Vlaanderen biedt er zich een unieke gelegenheid aan: Vlaams Leefmilieuminister Hilde Crevits moet voor 30 juni dit jaar het jachtopeningsbesluit herzien. Dat besluit laat o.a. de jacht met het geweer op zogenaamde `verwilderde' katten toe. Maar ook veel 'huis'-katten zijn het slachtoffer van deze jachtpraktijken.

Jij kan op 12 april je stem laten horen tegen de wrede jacht op katten.

Breng gerust vrienden en familie mee. Samen kunnen we de boodschap uitdragen dat heel wat mensen de jacht op katten niet dulden.

Hoe bereik je Flanders Expo?

Met de wagen
De ruime parkings van Flanders Expo zijn rechtstreeks bereikbaar via afrit 14 van de autosnelweg E40 (Brussel - Oostende).

Met het openbaar vervoer
Je neemt de trein naar het station Gent Sint-Pieters. Van daar brengt tramlijn 1 je tot vlak bij Flanders Expo. Surf naar De Lijn of naar de NMBS voor gedetailleerde informatie.

> Bekijk hier het liggingsplan



GAIA komt op voor dierenrechten en voert geweldloos actie tegen georganiseerde dierenmishandeling