Gemeente Dalfsen

Laaggeletterdheid

12-04-2008

Veel mensen hebben moeite met lezen en schrijven. Wethouder De Vries doet een oproep aan bedrijven om hun werknemers te wijzen op de beschikbare cursussen.

Wethouder De Vries doet oproep aan bedrijven

Dalfsen - Ruim één op de tien Nederlanders heeft moeite met lezen en schrijven. De kans is reëel dat ook werknemers van Dalfser bedrijven moeite hebben met het lezen en schrijven van de Nederlandse taal. En daar hoort natuurlijk ook het rekenen bij. Wethouder De Vries doet daarom een oproep: `Ik vraag bedrijven hun werknemers te wijzen op de speciale cursussen die zijn ontwikkeld door Landstede en Deltion , waarmee hun werknemers aan de slag kunnen met lees, reken en schrijfvaardigheid".

Misschien herkennen ze één van de volgende uitspraken: "Dat formulier vul ik straks wel in" of "Ik ben mijn bril vergeten" of "Mijn handschrift is zo onleesbaar, kun jij dat voor me invullen"? Moeite met lezen, schrijven en rekenen is niet alleen lastig voor de betrokkene zelf. Het kan ook van invloed zijn op zijn/haar functioneren in het bedrijf. Een werknemer die de (veiligheid)instructies niet goed kan lezen of een formulier verkeerd invult. Dit kan ten koste gaan van de veiligheid op de werkvloer en/of tot onnodige kosten leiden.

Werkgevers hebben belang bij het goed functioneren van hun werknemers. `Als wethouder met volwasseneneducatie in de portefeuille vind ik het belangrijk dat alle mensen zich kunnen ontplooien. Wanneer mensen goed kunnen lezen, schrijven en rekenen kunnen ze ook beter meedoen in de samenleving.', aldus De Vries.

Aanmelden

Tijdens deze lessen staat individuele aandacht centraal. Bovendien maakt men kennis met mensen die in dezelfde situatie zitten. De lessen kunnen trouwens ook op locatie worden georganiseerd. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Deltion of Landstede.


* Algemeen informatienummer: (0800) 024 56 66
* Telefoonnummer Landstede: (088) 850 88 00
* Telefoonnummer Deltion: (0523) 26 73 40

In april start de 12-delige televisieserie "Lees en Schrijf! Taal op je werk". Wekelijks kunnen mensen die moeite hebben met lezen en schrijven in een werksituatie om 10.00 uur op RTV Oost de uitzendingen volgen.