Gemeente Tiel


Forse daling bedrijfsinbraken Kellen


Sinds de plaatsing van de slagbomen en de camera's bij de invalswegen van bedrijventerrein Kellen is het aantal bedrijfsinbraken fors gedaald. Toen er nog geen slagbomen en camera's waren, werd er gemiddeld 30 keer per jaar ingebroken. Na plaatsing is dit aantal gedaald naar drie inbraken. Van deze drie geregistreerde inbraken vonden er twee plaats bij één bedrijf. Deze daling en het vasthouden van deze daling gaat niet vanzelf. Hiervoor is de inspanning van Securitas ondersteund door de Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Tiel (SBBT) nodig. Maar het zijn vooral de ondernemers, die lid zijn van de SBBT, die dit succes hebben behaald. Zij zijn degene die het onderhoud en beheer van de bomen, camera's en mobiele surveillance financieren.

De analyse van de camerabeelden vindt plaats vanuit een centrale uitleeskamer. In de nachtelijke uren zijn diverse werknemers van Securitas om toerbeurt verantwoordelijk om de beelden uit te lezen, te interpreteren en te surveilleren. Zij houden ook zicht op het goed functioneren van de slagbomen.

Foto Bouwhuis slagbomen Kellen

Komende werkzaamheden
Er zijn wat haperingen in het functioneren van de slagbomen. Overigens bleef het cameratoezicht hierbij intact. De komende periode wordt gebruikt om de nodige reparaties aan de bomen te verrichten zodat deze hun ondersteunende werk aan de camera's weer kunnen verrichten. Vanaf half april 2008 kunt u dan ook worden geconfronteerd met gedeeltelijke afsluitingen van de toegangswegen van Kellen om deze reparaties uit te voeren.

Laatst bijgewerkt: 11 april 2008