Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 12-04-2008

Politie bekeurt voor geluidsoverlast
ZORGVLIED Donderdagmiddag heeft de politie een 36-jarige bewoner van de Meester Onsteestraat bekeurd. Na meerdere meldingen over geluidsoverlast werd zijn geluidsapparatuur inbeslaggenomen. (08-126589)

Bromfietser gewond tijdens ongeval

ASSEN Vrijdagavond raakte op de kruising Tuinstraat-Rodeweg een 16-jarig meisje uit Assen gewond. Ze reed op haar bromfiets over de Rodeweg en verleende geen voorrang aan een van rechts over de Tuinstraat rijdende 45-jarige autobestuurster uit Assen. Een aanrijding was het gevolg waarbij de bromfietsbestuurster op de motorkap van de auto belandde en met haar hoofd tegen de voorruit botste. Ze is met onbekend letsel overgebracht naar het WZA. (08-126859)

Politie houdt dief aan

ASSEN Een oplettende agente wist vrijdagmiddag een 29-jarige Assenaar aan te houden. De man werd ervan verdacht op 28 maart uit een supermarkt aan de Scharmberg34 tubes tandpasta te hebben gestolen. De man werd ingesloten en inverzekering gesteld. Hij bekende de diefstal. Door de tubes te verkopen wilde hij van de opbrengst drugs kopen. (08-123075)

Dief steelt handtas

EMMEN Een 74-jarige vrouw uit Emmen raakte vrijdagmiddag haar handtas kwijt. De vrouw fietste over de Iemenhees toen een onbekende man op zijn fiets de vrouw inhaalde en haar handtas uit haar fietstas pakte. Hierna reed hij door in de richting van de Laan van het Kinholt. Het betreft een jongeman van ongeveer 16 jaar oud met een Turks-Marokkaans uiterlijk, glad zwart achterover gekamd haar, smal gezicht, donkere broek en een donkerkleurig kort windjack met camouflagevlekken. (08-126861)

Politie bekeurt alcomobilisten
HOOGEVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag bekeurde de politie een 24-jarige autobestuurder uit Hoogeveen. De man reed onder invloed, 295 ug/l, over de Schoklandstraat. (08-126972)

COEVORDEN In de nacht van vrijdag op zaterdag werd het rijbewijs van een 22-jarige Coevordenaar ingevorderd. De man werd rijdend, onder invloed, aangetroffen op de Stationsstraat. Hij blies 430 ug/l. (08-126982)

HOOGEVEEN Een 29-jarige automobilist werd in de nacht van vrijdag op zaterdag gecontroleerd op het Kaaplaantje. Hij blies 240 ug/l en werd bekeurd. (08-126989)

Man zoekt slaapplaats
ASSEN In de nacht van vrijdag op zaterdag trof de politie na een inbraakalarm een 40-jarige inwoner van Appingedam in het Provinciehuis aan. De man had buiten bij het gebouw liggen slapen en had, toen hij het koud kreeg, zich de toegang tot het pand verschaft via een openstaand raam. Hij is na aanhouding ingesloten en de politie stelt een onderzoek in. (08-127009)

Politie houdt man aan terzake mishandeling
BEILEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 20-jarige Beilenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 18-jarige plaatsgenoot op de Markt te hebben mishandeld. Deze moest zich onder doktersbehandeling in het ziekenhuis stellen. De oorzaak zou liggen in het feit dat het slachtoffer de vriendin van de dader gezoend zou hebben. De politie stelt een onderzoek in. (08-126988)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280