Campagne 'Ik draag geen wapen' succesvol

Eind 2007 liep de campagne 'Ik draag geen wapen' van het ministerie van Justitie, gericht op jongeren. De campagne kreeg veel publiciteit en de campagne-effecten zijn goed.

Inhoud campagne
De campagne was onderdeel van de overkoepelende Nederland Veilig-campagne en liep van 19 november tot 23 december 2007. De campagne bestond uit radiocommercials ingesproken door jongeren, een tv-commercial, banners, msn, posters in horeca en op straat, een tour door Nederland van de Disarm Dolls en de website www.ikdraaggeenwapen.nl. De centrale boodschap van de campagne was dat een wapen je eerder in een onveilige situatie brengt dan dat het je veiligheid biedt; wapens kunnen zich tegen je keren. Dit was gevisualiseerd in een boemerang.

Kick-off
De kick-off van de campagne met BNN-presentator Filemon Wesselink en minister Hirsch Ballin van Justitie heeft veel nieuwsitems gehaald, waaronder het NOS-journaal, RTL-nieuws en Hart van Nederland. Daarnaast is er veel over de campagne geschreven in landelijke en regionale dagbladen en op internet. PR heeft dus veel publiciteit opgeleverd.