Titus Brandsma Instituut viert jubileum met feestelijk symposium


Veertig jaar spiritualiteit in onderzoek, onderwijs en vorming

NIJMEGEN, 20080130 -- Het Titus Brandsma Instituut organiseert samen met het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen op zaterdag 12 april 2008 in Concertgebouw De Vereeniging, Keizer Karelplein 2d te Nijmegen het symposium Spiritualiteit: zoeken, proeven, doen. Veertig jaar Titus Brandsma Instituut. Aanvang 10.30 uur. Deelname is gratis, aanmelden is verplicht. Meer informatie op www.ru.nl/titusbrandsma

Sprekers zijn o.a. Fernando Millán, prior generaal van de Orde der Karmelieten, Peter Nissen (dagvoorzitter) hoogleraar Kerkgeschiedenis Radboud Universiteit Nijmegen, Bas Kortmann, Rector Magnificus Radboud Universiteit Nijmegen, Mgr. Ad van Luyn, bisschop van Rotterdam, Kristien Hemmerechts, auteur en Kees Waaijman, wetenschappelijk directeur Titus Brandsma Instituut.

Met lezingen, literatuur, muziek en theater gaat dit feestelijke symposium in op drie thema's over spiritualiteit: God zoeken in alles en in jezelf, schoonheid proeven als weg naar spiritualiteit en spiritualiteit `doen' door zorg voor een schonere en rechtvaardiger wereld.

Het Titus Brandsma Instituut is in 1968 opgericht als een vorm van samenwerking tussen de Radboud Universiteit Nijmegen en de Nederlandse Karmelprovincie ter nagedachtenis aan de karmeliet prof.dr. Titus Brandsma (1881-1942).
Vanaf de oprichting van de Universiteit in 1923 tot zijn dood in 1942 bekleedde Titus Brandsma de functie van hoogleraar in de Wijsbegeerte en de Geschiedenis van de vroomheid, met name in de Nederlandse mystiek. Het Titus Brandsma Instituut werd opgericht om de wetenschappelijke activiteiten van Titus Brandsma met betrekking tot de studie van de spiritualiteit en de mystiek voort te zetten.


Meer informatie en inschrijven www.ru.nl/titusbrandsma





Soeterbeeck Programma