Carl Denig organiseert slaapzakkenrace in Den Haag


Buitensportwinkel reikt cheque van duizend euro uit aan winnaar

DEN HAAG, 20080327 -- Ter gelegenheid van de heropening van de Haagse vestiging, organiseert de buitensportwinkel Carl Denig een slaapzakkenrace op zaterdag 12 april om 15.00 uur. Deelnemers uit Den Haag en omstreken kunnen strijden om een waardecheque van duizend euro die vrij besteed kan worden in de winkel. De race vindt plaats op straat voor de winkel in Den Haag in het hartje centrum aan het Bleijenburg 34-36.

Sportievelingen kunnen zich voor 10 april via de website van Carl Denig, www.denig.nl, aanmelden voor deelname. In totaal kunnen maximaal 50 deelnemers deelnemen, die elk in hun eigen slaapzak moeten participeren. De aanleiding van de race is de heropening van de winkel van Carl Denig in Den Haag als outletshop. De winkel, die sinds 1982 in Den Haag is gevestigd, biedt een ruim assortiment van merken op onder meer het gebied van kleding, schoenen, tenten, rugzakken en natuurlijk ook slaapzakken. Alle artikelen zijn afgeprijsd met 20 tot 60% korting op de reguliere verkoopprijs. Onder andere de merken The Northface, Icebreaker en Bergans zijn te koop.

De oudste outdoorzaak van Nederland
In 1912 opende Carl Denig de eerste Nederlandse outdoorzaak in Amsterdam. Op zijn verzoek werd het bedrijf in 1970 overgenomen door de Van Veen Groep. Onder leiding van Van Veen is de basis gelegd voor wat Carl Denig vandaag de dag is: een gerenommeerd outdoorbedrijf met filialen in de drie Nederlandse steden Amsterdam, Den Haag en Nieuwegein. Het bedrijf is sinds de oprichting, bijna 100 jaar geleden, slechts in handen geweest van drie eigenaren. Onlangs droeg Van Veen het stokje over aan Gert Jan Nauta en Peter Arensman die samen met commercieel directeur Jaap Peper de ambities en de daarmee gepaard gaande groeiwensen van het bedrijf kunnen waarmaken. Bij Carl Denig werken in totaal 30 werknemers.





Carl Denig