ZOSOAP acteerwedstrijd in Hoorn


Meldt je nu aan voor de screentest ZOSOAP

HOORN, 20080410 -- ZOSOAP is een acteerwedstrijd die elke acteur of actrice in de dop de kans biedt om te schitteren in een soap van je eigen stad. De opnames vinden plaats op een locatie in Hoorn. De wedstrijd eindigt met een feestelijke presentatie van de eindresultaten. Inwoners van Hoorn kiezen dan hun favoriete acteur, actrice én team. Op 12 april vinden de screentests plaats.

De screentests voor ZOSOAP Hoorn vinden plaats op 12 april in de Kersenboogerd gelegen aan de Brederodegracht 1. Iedereen van 16 jaar of ouder kan zich tot vrijdag 11 april 12.00 uur aanmelden via www.zosoap.nl. Men krijgt via email bericht over de precieze tijd van de screentest.

ZOSOAP staat nadrukkelijk open voor amateurs en onervaren spelers. ZOSOAP wil latente talenten helpen ontwikkelen: het ondersteunt de deelnemers bij het verwezenlijken van hun idealen op het gebied van media en acteren onder leiding van een professionele filmcrew. De vorm spreekt een breed publiek aan: populaire soapproducties, waarin voorlichting over een serieuze zaak en entertainment op subtiele en geraffineerde wijze met elkaar is vervlochten.
De opnames van ZOSOAP Hoorn vinden plaats op zaterdag 26 april en zondag 27 april en de feestelijke eindstrijd en prijsuitreiking is op zaterdag 31 mei in het pop- en cultuurcentrum Manifesto. Op de eindstrijd is iedereen welkom! Het aanwezige publiek bepaalt ter plekke wie de beste soap acteur en actrice wordt en welk team als beste heeft gepresteerd. Zij gaan naar huis met de ZOSOAP trofee en met de eeuwige roem.

Wat is ZOSOAP?
ZOSOAP is een format waarbij entertainment, voorlichting, sociale cohesie en talentontwikkeling samenkomen. Eigen ervaringen en ideeën van de deelnemers zijn leidraad in de uitvoering van ZOSOAP, die -net als iedere soap- over liefde, jaloezie en conflicten gaat. Elke ZOSOAP wordt geladen met een inhoudelijk thema. Centraal staat de talentontwikkeling. Door de hele stad te betrekken bij de werving van acteurs en actrices, iedereen op de hoogte te houden over de samenstelling van de teams en de resultaten van de opnames, en uit te nodigen voor het eindevenement draagt ZOSOAP bij aan het buurtgevoel in Hoorn. De bezoekers van het slotevenement krijgen een attractief programma voorgeschoteld, waarin voorlichting over een maatschappelijk relevant onderwerp gecombineerd wordt met het ontdekken van talent uit de eigen buurt en stad.

ZOSOAP is een productie van Vista Far Reaching Visuals en komt in Hoorn tot stand dankzij de medewerking van Stichting Netwerk en Ban Topa en een financiële bijdrage van de Provincie Noord-Holland. Voor vragen over ZOSOAP Hoorn: bellen of mailen met Esther de Groot van Stichting Netwerk 06 52322279 of zosoap@netwerkhoorn.nl of zie www.zosoap.nl





Ingezonden persbericht