Ingezonden persbericht


Persbericht

Artiesten met gouden platen in Sportpaleis Alkmaar

Noordhollands feestconcert

Noem het gerust een evenement van Noord-Hollanders voor Noord-Hollanders. Want met optredens van Gerard Joling, Nick & Simon, Jan Keizer, Peter Beense, George Baker en Maribelle staan er bij de Noord-Hollandse artiestenparade allemaal sterren op het podium die hun wortels in de regio hebben. Op zaterdag 12 april vindt het muziekspektakel plaats in het Sportpaleis in Alkmaar.

Zelden was het Nederlandse lied zo populair als nu. Gerard Joling stond vorig jaar nog twee keer op nummer één met zijn hits. ,,Optreden in Alkmaar geeft mij het gevoel van thuiskomen'', zegt Joling in een vooruitblik. ,,Ik ben in Alkmaar geboren en ik heb er een tijd gewoond. Dus ik kom altijd oude bekenden tegen als ik er zing.'' De Volendammers Nick & Simon bereikten vorig jaar met hun zelf geschreven nummers de hoogste positie in de hitlijsten. Hun albums werden zelfs platina. ,,Onze doorbraak hebben we te danken aan het Noord-Hollandse publiek'', vertelt Simon Keizer. ,,Hier is alles begonnen.'' Jan Keizer en George Baker gingen het duo al voor als grossiers van gouden platen, terwijl zwaargewicht Peter Beense met zijn volkse repertoire ook overal volle zalen trekt. Met haar songfestivalsucces 'Ik hou van jou' brak zangeres Maribelle niet alleen miljoenen harten, maar ook kijkcijferrecords. In de week voor het concert verhuist ze na 47 jaar in Volendam gewoon te hebben naar Alkmaar. ,,Ik maak een nieuwe start met mijn nieuwe vriend'', zegt ze.

Sfeer in de zaal

Bijzonderheid is dat de artiesten bij het evenement in Alkmaar zullen zingen met begeleiding van de band Tilt. Dit orkest fungeert de hele avond als muzikale gids. ,,Livemuziek klinkt altijd beter dan het geluid van een ingeblikte cd'', zegt George Baker. ,,Als de muzikanten om je heen staan, kun je rechtstreeks inspelen op de sfeer in de zaal.''

Lief en leed

De genoemde artiesten hebben een stevige band met het Noordhollands Dagblad. De redactie volgde nagenoeg iedere stap in hun loopbaan en hun privé-leven. Nieuwe cd's, verhuizingen en lief en leed achter de schermen, kwamen in de kolommen. De bijlage 'Zondags' van de krant was de afgelopen jaren regelmatig het podium voor verhalen over de sterren. Nu die bijlage voor de 250e keer verschijnt was dat voor de krant reden om een concert op touw te zetten waarbij het publiek de artiesten in levende lijve aan het werk kan zien. Zin om erbij te zijn? Bestel dan kaarten via www.nhd.nl/artiestenparade. Toegangsbewijzen kosten 39,95.

Noot voor de redactie (