Ingezonden persbericht


Persbericht

Groningen, 28 maart 2008

Kinderen met een levensbedreigende ziekte met CliniPilots de lucht in

Op 12 april kiezen 40 kinderen met een levensbedreigende ziekte het luchtruim. Als initiatiefnemer heeft Stichting 'CliniPilots' deze vliegdag georganiseerd in nauwe samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Groningen en Vliegveld Westerwolde te Stadskanaal. Burgemeester Stavast van de gemeente Stadskanaal zal deze dag officieel openen

De stichting organiseert deze bijzondere vliegactiviteiten om de wens van kinderen 'een keer piloot te willen zijn' te verwezenlijken. Waar het hier om gaat dat ze iets buitengewoons verdienen, omdat hun omstandigheden ongewoon zijn. Onder begeleiding van een ervaren piloot nemen ze plaats achter de stuurknuppel van een vliegtuig en kunnen eventueel ook zelf een stukje sturen als co-piloot.

Belangeloos

De kinderen krijgen samen met hun gezin een dag aangeboden die geheel in het teken van vliegen zal staan. Initiator van de stichting CliniPilots is vliegenier Daniël Muskee. Zijn initiatief is professioneel van opzet en is mede mogelijk gemaakt door diverse gerenommeerde sponsoren, donatoren, de inzet van vele piloten en vrijwilligers die deze dag belangeloos hun medewerking verlenen. De vliegdag is in overleg met gemeenten, overheidsinstanties, en diverse bedrijven tot stand gekomen.

Meer informatie kunt u vinden op www.clinipilots.nl

of via contactpersoon M. Roedolf 06 148 72 720 of Daniël Muskee 06 214 508 64
* Stichting CliniPilots * KvK Meppel 040 886 62 * Bankrekening 66.62.72.190 Emmen