Ingezonden persbericht


Deze zaterdag in het auditorium van De Pont:

Boekpresentatie en debat met o.a. Gitta Luiten, Tineke Reijnders en Lex ter Braak

Museum De Pont en stichting Gastatelier Van de Nieuwe Dingen nodigen u uit voor een boekpresentatie en debat op zaterdag 12 april om 14.00 uur. De publicatie "Van de Nieuwe Dingen 1996-2006" documenteert twintig presentaties van beeldend kunstenaars in het Tilburgse gastatelier waarvan Leen Bedaux en Huub van de Loo gedurende tien jaar de curators zijn geweest. De publicatie is vormgegeven door Roger Willems.


Onderwerp van het debat is het artikel dat Tineke Reijnders voor de publicatie heeft geschreven. In 'Gastvrijheid als motor van nieuwe dingen' introduceert Reijnders het begrip 'gifteconomie' in de context van kunstenaarsinitiatieven. 'Het geven van gastvrijheid is een geste die respons uitlokt', aldus Reijnders.

Aan de discussie onder leiding van Jean Bernard Koeman (kunstenaar) nemen deel Tineke Reijnders (kunsthistorica), Lex ter Braak (Fonds BKVB), Matthijs de Bruijne (kunstenaar), Rolf Engelen (kunstenaar), Gitta Luiten (Mondriaanstichting) en Marc Nagtzaam (kunstenaar) in aanwezigheid van Hendrik Driessen (De Pont), Bert Matthijssen (Cultuurmakelaar Tilburg) en Jos Wilbrink (NBKS).

14.00 uur: ontvangst

14.30 uur: toelichting op het artikel 'Gastvrijheid als motor van nieuwe dingen' door Tineke Reijnders

14.40 uur: debat onder leiding van Jean Bernard Koeman 16.00 uur: boekuitreiking
16.15 uur: borrel

gratis toegang voor museumbezoekers

Tentoonstellingen in De Pont:

BRABANT NU

recent werk van 11 jonge kunstenaars

laatste weekend!

Carina Diepens

NOT HERE/NIET HIER

tm 4 mei

Living Sculptures op zondag 13 en 27 april, 14:00-16:00 uur

Job Koelewijn

Loco Motion

tm 22 juni