Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 9 april 2008

Eerste Open Nederlands Kampioenschap Luchtdirigeren Winnaar maakt dirigeerdebuut met Nederlands Theater Orkest op Haagse Hofvijver

Vandaag geeft Festival Classique het startschot voor het eerste Open Nederlands Kampioenschap Luchtdirigeren. De finale vindt plaats op vrijdag 13 juni 2008, tijdens de eerste avond van de tweede editie van het festival. De winnaar van het Open Nederlands Kampioenschap Luchtdirigeren dirigeert een dag later, op zaterdag 14 juni, het eerste deel van Beethovens 5e symfonie voor het Nederlands Theater Orkest op het Hofvijverpodium.

Kandidaten kunnen zich inschrijven via het inschrijfformulier op www.luchtdirigeren.nl. Op deze website zijn ook het wedstrijdreglement en de basiscursus luchtdirigeren te vinden. Deelnemers worden geacht het eerste deel van Beethovens 5e symfonie alsmede een werk naar keuze in te studeren.

De jury wordt binnenkort bekendgemaakt. Het staat vast dat deze wordt samengesteld uit specialisten op het gebied van choreografie, styling, voetenwerk en uithoudingsvermogen. De jury komt onder voorzitterschap te staan van Jules van Hessen, dirigent van het Nederlands Theater Orkest.

Festival Classique vindt plaats van vrijdag 13 tot en met zondag 15 juni in het hart van Den Haag. Het festival kenmerkt zich door een brede klassieke muziekprogrammering met aanstormende talenten en internationaal bekende artiesten. Daarnaast biedt Festival Classique een aantal verrassende onderdelen, zoals het eerste Nederlands Kampioenschap Luchtdirigeren, een kampioenschap met een knipoog naar het wereldberoemde luchtgitaarspelen. Het volledige programma staat op www.festivalclassique.nl.

De kaartverkoop voor Festival Classique gaat via TopTicketLine: 0900 3005000 (45 cpm) / www.topticketline.nl en de Ticketshop van het Haags Uitburo aan de Hofweg 1.

Festival Classique is een initiatief van IDTV en de AVRO en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag. Hoofdsponsor is Alex. Festival Classique is onderdeel van The Hague Festivals dat plaatsvindt van vrijdag 13 juni t/m zondag 29 juni 2008.

Voor meer informatie, interviewaanvragen en beeldmateriaal: De MediaVilla | 020 7176215 | www.demediavilla.nl

Leonie Kruisinga | leonie.kruisinga@demediavilla.nl Kim Middelbosch | kim.middelbosch@demediavilla.nl

www.luchtdirigeren.nl

www.festivalclassique.nl

-----------------------


---- --