Persberichten Eemland zuid, 13.25 uur

Utrecht, 13-04-2008

Aangehouden met wapen

AMERSFOORT De politie heeft zondagmorgen twee mannen uit Nijkerk, van 20 en 22 jaar oud, aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit. Omstreeks 01.50 uur kreeg de politie de melding dat er in de Lavendelstraat een opstootje gaande was. Agenten namen poolshoogte en troffen de 20-jarige man aan. Hij was vervelend en verbaal agressief tegen een portier en later ook de agenten. Toen de agenten met de man bezig waren, kwam de 22-jarige man ernaast staan. Hij gaf zijn vriend iets dat op de grond viel. Het bleek een boksbeugel te zijn. Beide mannen zijn daarop aangehouden en ingesloten voor onderzoek.

Met fietsen op de rug

AMERSFOORT Op de Elly Takmastraat is zaterdag 12 april een 45-jarige man uit Amersfoort aangehouden voor fietsendiefstal of heling. De man werd om 21.45 uur betrapt toen hij met twee afgesloten fietsen op zijn rug over de genoemde straat liep. Agenten spraken de man aan en constateerden dat hij flink gedronken had. Hij vertelde steeds andere versies van zijn verhaal en is aangehouden. De zaak is in onderzoek.

Onder invloed

AMERSFOORT Op de Turpijnplaats is een 41-jarige automobilist uit Hilversum aangehouden. De politie kreeg vrijdagmorgen 11 april om 05.50 uur de melding dat een man in een auto zat met de verlichting aan en draaiende motor. De man was echter niet aanspreekbaar. Agenten namen poolshoogte en hadden moeite om de man wakker te krijgen. Ze lieten hem blazen en toen bleek dat hij te diep in het glaasje had gekeken. De ademtest wees uit dat hij 810 ug/l in zijn lichaam had. Het rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Verzet

AMERSFOORT Op de Gasthuislaan is vrijdag om 22.05 uur een 21-jarige man uit Amersfoort aangehouden. De man stond bij zijn ex voor de deur en gedroeg zich zo vervelend dat de politie werd ingeschakeld. Die kreeg de man ook niet stil: hij bleef schreeuwen en zich zeer vervelend gedragen. Toen de agenten de man wilden aanhouden, verzette hij zich hevig. Zelfs in de politieauto bleef hij om zich heen trappen. Agenten moesten geweld gebruiken om hem onder controle te krijgen, waaronder de wapenstok. Hij is ingesloten.

Alcoholcontrole

HOOGLAND - Bij een alcoholcontrole op de Bunschoterstraat moesten vrijdagavond 241 automobilisten blazen. Een 21-jarige beginnend bestuurder uit Amersfoort werd aangehouden voor rijden onder invloed. Hij blies 430 ug/l en raakte zijn rijbewijs kwijt.

Vernielers aangehouden

LEUSDEN Vrijdagavond 11 april heeft de politie vier verdachten van vernieling aangehouden. Om 22.05 uur kreeg de politie de melding dat op het Flankement jongeren ruiten van een leegstaande woning hadden ingegooid. Agenten gingen ter plaatse en zagen ter hoogte van de Vlietsingel / Randweg vier jongens uit Leusden fiesten, van jaar 15 oud, die aan het opgegeven signalement voldeden. Ze zijn aangehouden en hun ouders zijn in kennis gesteld. In overleg met hen zullen de jongens naar Bureau Halt worden doorverwezen.