Ingezonden persbericht


Rotterdam, 13 april 2008


1 Succesvolle editie van het Motel Mozaïque festival

De organisatie van Motel Mozaïque kijkt terug op een zeer geslaagde achtste festivaleditie welke plaatsvond van 10 tot 13 april op diverse locaties in Rotterdam. Het festival raakte dit jaar voor het eerst compleet uitverkocht. Favorieten dEUS, Jamie Lidell, Trentemøller (live) en Goldfrapp maakten de hoge verwachtingen ruimschoots waar. Daarnaast kon publiek genieten van een veelheid aan beeldende kunst, theaterperformances, films en meer muziek.

De rode draad in het programma was dit keer 'de gezondheidszorg'. Dit kwam onder de noemer 'Clinique Mozaïque' tot uiting in het slaapproject dat plaatsvond in het Erasmus MC, het Havenziekenhuis en het NAi en een uitgebreide dagprogrammering in het NAi met diverse sprekers die werkzaam zijn in de gezondheidszorg. Ook de ruim 30 tochten die georganiseerd werden door de Gidsen van Motel Mozaïque waren grotendeels gebaseerd op het thema en trokken bijzonder veel publiek.

De volgende editie van het Motel Mozaïque festival vindt plaats van donderdag 9 tot en met zondag 12 april 2009. Op zaterdag 11 oktober 2008 vindt eerst nog het eendaagse festival Bazar Curieux plaats. Dit kleine broertje van Motel Mozaïque biedt een mix van muziek, performances en gidsentochten.

***