Politie Zuid-Holland-Zuid

13/04 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 13-04-2008 o Persberichten District I

POLITIE?

DORDRECHT Een 33-jarige man uit Dordrecht heeft aangifte van mishandeling gedaan. De verdachte zou een man zijn die zich uitgaf als politieagent. De 33-jarige deed op zaterdagmiddag 12 april 2008 aangifte maar het incident gebeurde op zaterdag 12 april 2008 omstreeks 00.15 uur bij de bushalte op de Karel Doormanweg in Dordrecht tegenover het tankstation. Daar stond het slachtoffer te wachten op de bus. Er stopte een zwarte auto en een man stapte uit die zei dat hij van de politie was. De zogenaamde politieman vroeg de 33-jarige om een legitimatiebewijs. Hierna pakte de verdachte het slachtoffer beet en draaide zijn arm op zijn rug. Vervolgens schreef de onbekende man de personalia van de 33-jarige op en reed weg. Het slachtoffer had door het incident een gekneusde duim. De politie stelt een onderzoek in naar de nepagent.

HERSENSCHUDDING
DORDRECHT Een 22-jarige man uit Dordrecht heeft een hersenschudding opgelopen na een verkeersruzie. Dat gebeurde op zaterdagmiddag 12 april 2008 bij de Recklinghausenweg in Dordrecht. Een 46-jarige autobestuurder uit Dordrecht stapte uit zijn eigen wagen en liep op het voertuig van de 22-jarige af. Dat kwam volgens de 46-jarige omdat de 22-jarige vervelend reed en hem een keer half van de weg drukte. De 46-jarige werd zo boos dat hij de 22-jarige een klap voor zijn hoofd gaf. Deze raakte hierdoor even buiten bewustzijn en in het ziekenhuis bleek hij een hersenschudding te hebben. De politie stelde een onderzoek in en hield de 46-jarige verdachte aan.

RUZIE IN PARK
DORDRECHT Twee groepen jongeren hebben ruzie gemaakt in het Weizigtpark in Dordrecht. Een 16-jarige jongen uit Dordrecht liep hierbij letsel aan zijn gebit op. Volgens hem stond hij met vrienden op zaterdagavond 12 april 2008 in het park. Plotseling kwam er een andere groep. In eerste instantie was er niets aan de hand maar hierna begon de ruzie. De 16-jarige kreeg klappen op zijn gezicht en rende daarom weg in de richting van de Brouwersdijk. De politie stelt een onderzoek in.

MISHANDELING
DORDRECHT Voor mishandeling hebben agenten een 51-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De politiemensen gingen op zondag 13 april 2008 rond 02.30 uur naar de Vrieseweg in Dordrecht. Een 29-jarige man uit Zwijndrecht vertelde dat hij zojuist was geslagen. De verdachte die dat deed zei dat het slachtoffer moest doorlopen. Hierop sloeg en duwde de man hem. De 29-jarige viel met zijn fiets. Uiteindelijk ging de verdachte een woning in waar de agenten hem aanhielden.

TWEE KEER AANGEHOUDEN
DORDRECHT In een nacht tijd is een 19-jarige man uit Dordrecht twee keer aangehouden. De eerste keur gebeurde dat op zondag 13 april 2008 rond 03.15 uur bij de Maria Montessorilaan in Dordrecht. De verdachte reed in een auto maar had een te hoog promillage door alcoholgebruik. De politie vorderde hiervoor zijn rijbewijs in. Na dit onderzoek verliet de 19-jarige het bureau en liep in de richting van de wijk Sterrenburg. Er kwam een melding binnen dat iemand met het signalement dat leek op die van de 19-jarige een waterleidingkast vernielde bij de Schorpioenstraat. Agenten gingen in de buurt van de woning van de verdachte staan en hielden hem daar aan. Waarschijnlijk had hij onderweg ook nog een fiets gestolen omdat een getuige vertelde dat de 19-jarige liep met een fiets. Deze had hij niet meer bij zich tijdens zijn tweede aanhouding.

BIJNA DE SLOOT IN
DORDRECHT Een auto is op de Smitsweg in Dordrecht bijna in de sloot beland. Een 16-jarige jongen uit Dordrecht pakte de auto van zijn moeder en ging een stukje rijden. Hij wilde op de Smitsweg keren maar dat ging mis. Agenten hielden de jongen aan omdat hij natuurlijk in een auto reed maar daarvoor geen rijbewijs heeft. Verder was hij onder invloed van alcohol. De aanhouding gebeurde op zondag 13 april 2008 rond 04.15 uur.

FIETS
DORDRECHT Politiemensen hebben een 52-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Een getuige zag op zondagmorgen 13 april 2008 dat de man een fiets stal. Hij deed dat op de Reeweg Oost in Dordrecht en nam de fiets mee uit een tuin. Vervolgens liep de verdachte naar een oude school en zette de fiets tegen een muurtje. De 52-jarige ging daar zitten. Agenten hielden hem daar aan.