NPS/VARA/VPRO

Nieuwsbrief

12 april 2008

programmainformatie

www.buitenhoftv.nl

items

Buitenhof 13 april 2008
Zondag, 12.05 uur, Nederland 2.

Frits Bolkestein over de 'crisis van de staat'

Volgens Raad van State- vicevoorzitter Tjeenk Willink is er sprake van een afbrokkeling van de legitimiteit van de staat. In Buitenhof het perspectief van Frits Bolkestein op deze maatschappelijke ontwikkeling, waarin integratie, electorale groei van 'rechts', en bestuurlijke onmacht met elkaar vervlochten lijken.

Het ongenoegen van Roel in't Veld

Aan de vooravond van de behandeling van het rapport Dijselbloem, de hoorzitting over onderwijsvernieuwing, lost onderwijsdeskundige prof.dr. Roel in't Veld een aantal schoten op het rapport van de commissie Dijselbloem. Commisielid Halbe Zijlstra (VVD) zal het rapport proberen te verdedigen.

Amerika op termijn

Hoe lang kan de Verenigde Staten nog de enige supermacht zijn? Komt er een einde aan het Amerikaanse imperium? Wat is er over van de Pax Americana? Kan de supermacht met een defensiebegroting van $ 500 miljard dollar - de helft van 's werelds defensie-uitgaven - alle grote en kleine vijanden van het lijf houden? Wat voor gevolgen hebben de financiële crisis, de oorlog in Irak en de opkomst van wereldmacht China op Amerika's positie tegenover vriend en vijand? In hoeverre is de positie van de dollar nog onaantastbaar en wat betekent dat voor de invloed van Wallstreet? Hoe lang blijft het Amerikaanse bedrijfsleven nog leidend en innovatief op de wereldmarkt? Buitenhof presenteert de komende vijf weken met prominente gasten een serie gesprekken over Amerika's verschuivende positie in de wereld.

Aanstaande zondag een gesprek met bedrijfsbestuurder Jan Michiel Hessels over het Amerikaanse bedrijfsleven en de afnemende betekenis van de New Yorkse effectenbeurzen. Presentatie: Peter van Ingen
Columnist: Jos de Beus
Eindredactie: Jan van Friesland


NB De hier genoemde onderwerpen zijn onder voorbehoud en kunnen door de actualiteit nog gewijzigd worden.

BUITENHOF zondag 13 april, 12.05 uur, Nederland 2.

Presentatie: Peter van Ingen
Columnist: Jos de Beus
Eindredactie: Jan van Friesland
Redactie: Jan van Friesland, Peter van Ingen, Lieke Hagebeuk, Leonard Ornstein, Clairy Polak, Herman Schulte Nordholt, Rob Trip, Ad Verbrugge Webredactie: Lotte Werkema

Buitenhof wordt afwisselend gepresenteerd door (v.l.n.r.) Peter van Ingen, Clairy Polak en Rob Trip.
Uitzending: 13 april 12.05 uur op Nederland 2. Herhaling: maandagochtend 10.25 uur op Nederland 2.
Na elke uitzending vindt u op www.buitenhoftv.nl informatie over de in het programma besproken onderwerpen. Verder kunt u er deze en eerdere afleveringen van Buitenhof nog eens als streaming video bekijken (vanaf de namiddag) en kunt u de column nog eens rustig nalezen.