Ingezonden persbericht


p e r s b e r i c h t

NORMAAL COVERBAND NAAR PODIUM

Hardenberg -, Oud Jovinkgitarist Hendrik Jan en zijn jongere broer Bastiaan kregen vroeger aan de eettafel in Heino de liedjes van Normaal met de paplepel ingegoten. Dat heeft z'n sporen nagelaten en Hendrik Jan en Bastiaan zijn nu kloppend hart van Nederlands enige 'Normaal Coverband'. Zaterdagavond (19-04) komen ze voor een lange show naar Podium Hardenberg.

Zodra Hendrik Jan en Bastiaan de lagere school hadden verlaten, werden de legendarische veldtochten bezocht. Hun favoriete Normaal-albums stammen uit eind jaren '70, met illustere namen als 'Oerend Hard', 'Ojadasawa', 'D'en achterhoek tsjoek' en 'Springleavend'. In deze tijd was Normaal dé trendsetter door in plat Achterhoeks te zingen over de beleveniswereld van de boer en plattelander. Muzikaal trok de band ook behoorlijk van leer; het gaspedaal van de rock&roll werd regelmatig door de bodem getrapt!

Dat gaat nu ook weer gebeuren; "De Bökkers-breurs bint d'er kloar veur um d'er allejenes op te batsen!" Met Erik Neimeijer op gitaar en Pieter Holkenborg als het onverstoorbare evenbeeld van Jan Manschot, zullen ze zaterdagavond over het Podiumpodium daveren. Het repertoire bestaat voornamelijk uit de klassiekers van de eerste albums, zoals 'Ik mos pissen', 'Alie', 'oh Deerne', 'Vrouw Haverkamp', 'D'en poot opt gas', 'Daldeejen', 'Ojadasawa', 'ik bun moar een eenvoudige boerenlul', 'Marie', 'Hendrik Haverkamp' , 'Dun op de Mest' en vele anderen! Het Podiumpubliek vindt het fantastisch, de bierpomp loopt en deze band kan met recht de naam Dé Normaal Coverband dragen, met dit eerbetoon aan de wortels van de dialectrock in Nederland. Meer informatie op www.poppodium.nl

Einde Persbericht

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht