Gemeente Harenkarspel


Rollatorkeuring in woonzorgcomplexen Harenkarspel

In de week van 14 tot en met 18 april worden in de woonzorgcomplexen van Harenkarspel rollatorkeuringen uitgevoerd. Deze opmerkelijke actie wordt georganiseerd door het Clienten Participatie Platform Harenkarspel (CPPH), Woonzorggroep Samen, firma Revatech uit Dirkshorn, ergotherapeut I. Hemkes en het Wmo-loket van de gemeente Harenkarspel. Dagelijks doen zij tijdens de ochtenduren één van de Woonzorgcompexen aan, te beginnen op 14 april om 10.30 uur in het Angelapark aan de Pastoor Willemsestraat in Warmenhuizen.

De actie is bedoeld voor bewoners van de Wozocos, maar ook voor andere inwoners van Harenkarspel die beschikken over een rollator. Zij kunnen hun vervoermiddel laten nakijken door Revatech. Deze in gehandicapte voorzieningen gespecialiseerde firma uit Dirkshorn doet belangeloos mee aan de actieweek. Mevrouw Hemkes, ergotherapeut, geeft tips over het gebruik van de rollator en de juiste houding en stand van het lichaam om de rollator veilig te gebruiken. Ook zij biedt haar diensten belangeloos aan. Woonzorggroep Samen werkt kosteloos mee door de keuringen te faciliteren. Gedurende genoemde week kunnen alle belangstellenden dagelijks terecht in één van de complexen voor de keuring en een kopje koffie.

Een rollator is een hulpmiddel voor mensen die slecht ter been zijn, moeite hebben met hun evenwicht of een steuntje nodig hebben bij staan en lopen. Mensen met loopbeperkingen kunnen een rollator direct via de ziektekostenverzekeraar aanvragen. De meeste ziektekostenverzekeringen hebben een rollator in het pakket. Net als een fiets, een auto of een brommer moet een rollator echter jaarlijks een "grote beurt" ondergaan. Schroeven moeten worden aangedraaid, smeerolie moet worden aangebracht, de banden moeten worden nagekeken evenals de remmen enzovoort. Dit onderhoud schiet er nog al eens bij in en dat kan gevaarlijke situaties opleveren. Bovenstaande instanties hebben daarom het initiatief genomen tot de noodzakelijke keuring.

Iedereen die een rollator heeft, is van harte welkom op: Maandag 14 april in het Angelapark, Past.Willemsestraat in Warmenhuizen, aanvang 10.30 uur
Dinsdag 15 april in de Hornhoeve, Raadhuisstraat in Dirkshorn, aanvang 10.00 uur
Woensdag 16 april in het Sint Maartenshof, Sportparklaan in Sint Maarten, aanvang 10.00 uur
Donderdag 17 april in het Sabinahof (nr. 1) in Waarland, aanvang 10.00 uur
Vrijdag 18 april in het Sint Jozefpark, Dorpsstraat in Tuitjenhorn, aanvang 10.00 uur

Het CPPH, Revatech, ergotherapeut I. Hemkes, Woonzorggroep Samen en de gemeente hopen op een grote belangstelling.

Het wapen van de gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600