Graffitispuiters bekladden straatmeubilair

Verdachten ontkennen

Leiden , 14-04-2008 o Een alerte getuige belde zondagochtend 13 april, rond 09.00 uur, de politie dat twee personen straatmeubilair op de Stationsweg aan het bekladden waren met zwarte spuitbussen. De getuige bleef de twee verdachten volgen en gaf hun locatie aan de politie door

Op de Blauwpoortsbrug hield de politie de twee verdachten, een 20 jarige Leidenaar en een 22 jarige man uit Tiel, aan. In hun fouillering troffen agenten spuitbussen aan, daarnaast waren hun handen en jassen zwart van het spuiten. Hun route vanaf de Blauwpoortsbrug in de richting van het station werd teruggelopen en op aanwijzing van de getuige konden de bekladdingen opgeteld worden. Op een hek, op een metalen standbeeld, een metalen prullenbak, op de gevel van een snackbar, een restaurant, een woning en op een lantaarnpaal waren zwarte letters/ tags aangebracht.

De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachten, die overigens ontkennen. Via de rechter zal getracht worden de schade die zij toegebracht hebben aan het straatmeubilair te verhalen.