KNHS


Drukbezocht Voltigeweekend in Lisse
14 april 2008

Afgelopen weekend werden bij Voltige Vereniging St. Hubertus in Lisse de eerste competitiewedstrijden van de RijnlandCup gevoltigeerd. Naast deze competitie werd er door vele voltigeurs ook in de reguliere rubrieken fanatiek gevoltigeerd.

Het programma van zaterdag 12 april begon al vroeg vanwege de enorme belangstelling om deel te nemen aan de voltigewedstrijden in Lisse. Zaterdag 12 april was tevens een observatiewedstrijd voor de kaderleden en nieuw voltigetalent. De bondstrainers Elke Schelp-Lensing & Chrisoph Lensing en teammanager Roos Slottje waren speciaal naar Lisse gekomen om de prestaties van zowel de teams als de solisten te bekijken.
Na een lange maar mooie voltigedag ging in de hoogste klasse van de teams, het team van Groenendaal met een mooie 6,8 met de eerste prijs naar huis. Carola Sneekes wist bij de dames solos in de hoogste klasse met de overwinning huiswaarts te keren.

Zondag 13 april was het iets rustiger in Lisse. Dat betekende echter niet dat er minder fanatiek werd gevoltigeerd! In de ochtend waren het de allerkleinste die in het Basispaardrijden hun kunsten aan de jury mochten laten zien, waarna de dag weer werd besloten met de teams die deelnamen aan de RijnlandCup. In de voorlopige tussenstand bij de RijnlandCup na de eerste 2 wedstrijden gaat Groenendaal aan kop, gevolgd door het team van Den Helder en de Wittegheit als derde. De volgende wedstrijden voor de RijnlandCup zullen worden gevoltigeerd in het weekend van 24 en 25 mei in Wassenaar.