Persberichten Eemland zuid, 11.25 uur

Utrecht, 14-04-2008

Alcoholcontrole

AMERSFOORT De politie heeft op zondagavond 13 april van 21.45 uur tot 22.10 uur een alcoholcontrole op de Molenstraat gehouden. Veertig automobilisten moesten een blaastest afleggen, geen van hen had te veel gedronken.

Vrouw mishandeld

AMERSFOORT Een 32-jarige vrouw uit Amersfoort werd op zondagavond 13 april mishandeld door twee vrouwen. Eén verdachte werd aangehouden.

Aan het begin van de avond werd de 32-jarige vrouw gebeld met het verzoek naar een woning aan de Valkenhorst te komen. Toen zij daar rond 19.15 uur aankwam, werd zij op de galerij aangevallen door twee vrouwen. Daarbij werd zij geslagen en geschopt. Vervolgens gingen de twee verdachten ervandoor.

Het slachtoffer liep letsel aan haar hoofd en in haar buikstreek op. Zij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De Amerfoortse mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten.

In verband met de mishandeling werd één verdachte, een 24-jarige vrouw uit Amersfoort, aangehouden. Het onderzoek naar de reden van de mishandeling en de daarbij betrokken verdachten wordt voortgezet.

Feloranje scooter

AMERSFOORT Op zondag 13 april werd door twee jongens een scooter gestolen. Hun buit werd even later aangetroffen.

Rond 17.20 uur ontdekte een 25-jarige man uit Amersfoort dat zijn bromfiets vlak daarvoor vanaf de Geallieerdenstraat was gestolen. Hij belde de politie en ging zelf ook op zoek naar zijn eigendom. De eigenaar vond de brommer terug achter een flat aan de Wiekslag.

De twee verdachten moeten de opvallende scooter lopend vanaf de Geallieerdenstraat hebben meegenomen via een onverhard paadje door het waterwingebied tussen Rustenburg en Liendert, een voetgangersbrug over naar de Havikshorst, de Trekvogelstraat over naar de Pelikaanstraat. Daar werd de brommer achter een flat aan de Wiekslag achtergelaten.

De scooter had een opvallend feloranje kleur en een gele kentekenplaat. De verdachten waren twee lichtgetinte jongens van ongeveer 15 jaar oud. Aan getuigen, bijvoorbeeld wandelaars in het waterwingebied, die de verdachten met de scooter hebben zien lopen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.