Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Directeuren-generaal VWS bezoeken CG-Raad

Vrijdag 11 april hebben twee nieuwe directeuren-generaal van het ministerie van VWS de CG-Raad bezocht om kennis te maken: de heer Boereboom van langdurende zorg en mevrouw Monissen van curatieve zorg. Afgesproken is dat VWS en de CG-raad elkaar voortaan op reguliere basis zullen ontmoeten.

Tijdens de bijeenkomst heeft de CG-Raad zijn visie gegeven op belangrijke dossiers, zoals AWBZ, Wmo en buitengewone uitgaven. Ook is door de CG-Raad het belang van de indicatiemethodiek ICF benadrukt. Verder maakten de topambtenaren kennis met twee lidorganisaties van de CG-Raad: de fybromyalgievereniging (FES) en de multiple sclerose vereniging. En ter verstrooiing kregen zij een film te zien, waarin op een komische manier de beeldvorming rond mensen met een beperking op de korrel wordt genomen.

Patiëntenorganisaties

De topambtenaren gaven aan het maatschappelijk belang van patiëntenorganisaties te onderkennen. Mevrouw Monissen stipte nog wel aan dat het lastig is voor deze organisaties om actieve leden te werven in een geïndividualiseerde samenleving.
De bijeenkomst werd afgesloten met een borrel en de uitgesproken intentie om in de toekomst nauwer samen te werken.

(Geplaatst: 14 april 2008 / Foto's: Tim van der Wal, POEMA vakfotografie)

---