Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Uitstel beantwoording Kamervragen over bouw in EHS-gebied

14 april 2008 - kamerstuk

Kamerbrief over uitstel van de beantwoording van kamervragen over de bouw in een EHS-gebied van een appartementencomplex in Groesbeek. Het overleg met betrokkenen overheden vraagt extra tijd.

Meer informatie

* Uitstel beantwoording Kamervragen over bouw in EHS-gebied Kamerstuk | 14-04-2008 | PDF-Document, 32 kB
Voor downloaden van PDF-bestanden: Zie het origineel


8 april 2008 208 - 172 P&O. 2008/675 14 april 2008

Verslag gesprek met klokkenluider over
misstanden in de vleessector en bekendmaken
achtergrond klokkenluider

Directie Personeel en Organisatie

Geachte Voorzitter,

Tijdens de "regeling van werkzaamheden" van 8 april jl. heeft mevrouw Thieme (PvdD) gevraagd om een brief van de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Zij verzocht om nadere informatie over het gesprek van mij met een klokkenluider. Tevens vroeg zij om een reactie op mijn optreden in Buitenhof van 6 april jl. waarin ik de achtergrond van de klokkenluider onthuld zou hebben, na eerder te hebben toegezegd dat niet te zullen doen. Hierbij treft u mijn reactie aan.
Tijdens het AO van 26 maart jl. is een notariële verklaring van een anonieme klokkenluider uitgereikt. De verklaring betrof misstanden bij het transport en de slacht van runderen die op het slachthuis in Leeuwarden werden aangevoerd. Deze verklaring heb ik uiterst serieus genomen. Direct na afloop van het AO heb ik het initiatief genomen om de klokkenluider voor een gesprek uit te nodigen, zoals beloofd in het AO. Dat heeft plaatsgevonden op 3 april jl. Het was een goed gesprek. Gelet op het vertrouwelijke karakter kan ik u over de inhoud niets mededelen. Naar aanleiding van de informatie die ik tijdens dit gesprek heb ontvangen, heb ik besloten tot verscherpte controle aan de poort van het slachthuis in Leeuwarden door de Algemene Inspectiedienst van mijn ministerie.
Met betrekking tot de anonimiteit van de klokkenluider merk ik het volgende op. De presentator van Buitenhof noemde de dienst waar de klokkenluider heeft gewerkt. Zijn naam en functie zijn ongenoemd gebleven.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN
VOEDSELKWALITEIT,

G. Verburg

De Voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal

Postbus 20018
2500 EA 's-GRAVENHAGE

Ministerie van Landbouw,
Natuur en Voedselkwaliteit
Directie Personeel en
Organisatie
Bezuidenhoutseweg 73
Postadres: Postbus 20401
2500 EK 's-Gravenhage
Telefoon: 070 - 3786868
Fax: 070 - 3786100