Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg 14/4

TILBURG, 14 april 2008

Twee autodieven aangehouden

TILBURG: De politie heeft vanmorgen omstreeks 10.00 uur op de Huibevendreed twee Tilburgse veelplegers ( 23 en 34 jaar) aangehouden die in een gestolen auto reden. De verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie werd over de diefstal geïnformeerd door de eigenaar die bij toeval zijn eigen auto voorbij zag komen terwijl hij op de bus stond te wachten.

Agenten zagen in de Reeshof een auto rijden waarvan eerder die ochtend via de mobilofoon melding van diefstal was gedaan. Volgens de meldkamer was die auto gestolen. De auto werd aan de kant gezet, waarna de twee inzittenden werden aangehouden.

De politie kreeg de diefstalmelding van de eigenaar van de auto. Hij had het voertuig zaterdagmiddag op het Boksdoornerf weggezet. Vanmorgen zag de eigenaar zijn auto io de Hart van Brabantlaan voorbijrijden, met daarin twee mannen, terwijl hij bij de bushalte stond. Hij sloeg direct alarm bij de politie waarna er door alle surveillance eenheden naar werd uitgekeken.

Fietsendief aangehouden

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 04.00 uur op aanwijzing van een getuige op
de Heuvel een 45-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van de diefstal van een fiets. De getuige zag dat de verdachte ter hoogte van het hotel een damesfiets wegnam. De 45-jarige Tilburgse sleepte de fiets vervolgens in de richting van een terras. De agenten spraken de verdachte aan. Hij verklaarde dat het om zijn eigen fiets ging, maar dat hij de sleutels kwijt was. Zelf sprak hij over een Batavus terwijl het om een Gazelle ging. Hij is aangehouden en kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Schennispleger gearresteerd in Tilburg

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 03.30 uur op de Heuvelstraat een 32-jarige schennispleger gearresteerd. De Tilburger werd opgepakt na een melding van een 21-jarige Tilburgse. Zij was de man tegengekomen op de Heuvelstraat. Daar had hij zijn geslachtsdeel aan haar laten zien en een Engelstalige uitdrukking geroepen naar de vrouw. De politie kon de man arresteren door het uitgebreide signalement dat het geschrokken slachtoffer kon geven. Zij heeft aangifte gedaan.

Rijder onder invloed aangehouden

TILBURG: Een 26-jarige man uit Drunen is vannacht omstreeks 03.15 uur op de Ringbaan West betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 665 ugl, ruim drie keer het toegestane maximum van 220 ugl. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Agenten controleerden hem toen zij zagen dat het ter hoogte van Westpoint de afslag naar de parkeergarage nam en vervolgens het fietspad opreed en stopte voor het rode verkeerslicht.

Tilburger aangehouden voor huisvredebreuk

TILBURG: Een 43-jarige Tilburger is vannacht in de wijk Groenewoud aangehouden in de woning van zijn ex-vrouw aangehouden ter zake huisvredebreuk. De agenten moesten pepperspray inzetten om hem onder bedwang te kunnen krijgen.

De man was in strijd met een contactverbod, opgelegd na door de rechter i.v.m. huiselijk geweld, de woning van zijn ex binnen gegaan. De verdachte verzette zich zodanig bij zijn arrestatie dat zij pepperspray moesten inzetten om hem te kalmeren. Eerder voorafgaande aan dit incident was er al een en ander voorgevallen in een café aan het Pater van den Elsenplein. Daar had de 43-jarige Tilburger zijn 42-jarige ex vrouw getroffen. Er was ruzie ontstaan waarbij de verdachte zijn ex-vrouw had uitgescholden en zij hem geslagen zou hebben met een barkruk. De verdachte is ingesloten. De 42-jarige Tilburgse heeft aangifte gedaan.

Gestolen auto in brand

GOIRLE: Vanmorgen is omstreeks 07.40 uur een auto uitgebrand aan de van Haestrechstraat. De auto was volgens de Tilburgse eigenaar gestolen. Er was echter nog geen aangifte van gedaan. De politie stelt een buurtonderzoek in. De daders zijn niet aangetroffen.

Roemeen aangehouden na aanranding

TILBURG: De politie heeft zondagavond omstreeks 19.00 uur in het Wandelbos een 40-jarige Roemeen aangehouden die in het park een 19-jarige Tilburgse aangerand zou hebben.

De aangeefster verklaarde dat zij in het Wandelbos liep. Er kwam een man naarst haar fietsen die haar aansprak. Hij stapte af en vroeg aan haar of ze met hem een kopje koffie wilde gaan drinken. De vrouw weigerde dit. Hierna pakte hij haar rechterpols. Vervolgens duwde hij zijn lichaam tegen dat van het slachtoffer. Vervolgens ging de man over haar kleding heen met een hand over haar borsten. De vrouw wist zich los te maken van de man en rende snel naar huis waar ze de politie belde. Agenten arresteerden de Roemeen op basis van het signalement. Hij ontkende de vrouw aangerand te hebben.

Politie houdt snelheidscontrole

TILBURG: De politie heeft zondagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de Burgemeester Letschertweg. Dezes controles zijn bedoelde om de verkeersveiligheid te verbeteren. De snelheid van 1500 passanten werd gemeten. Daarvan waren er 160 in overtreding. De max. toegestane snelheid ter plaatse is 80 km / uur. De hoogst gemeten snelheid was 120 km / uur.

Vrouw steelt blikjes bier bij Tilburgse supermarkt

TILBURG: Vanmorgen is in een supermarkt op het winkelcentrum Heyhoef een 24-jarige Tilburgse betrapt op winkeldiefstal. Ze stopte drie blikjes bier in haar jas en liep de winkel uit zonder af te rekenen. Ze krijgt een proces-verbaal.

Auteur: Willem van Hooijdonk