Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 14 april 2008

Zaanstreek-Waterland, 14-04-2008

Inbraak

Krommenie, zondag 13 april 2008, 20:33 uur.

Uit een woning aan de Albert Schweitzerstraat worden na een inbraak diverse goederen vermist. Men is kennelijk binnen gekomen door het forceren van een klapraam aan de achterzijde van de woning. Forensische Opsporing onderzoekt de breek- en andere sporen. Er wordt een laptop computer, een tas, een portemonnee en een sieradenkistje vermist.

Inbraak

Volendam, zondag 13 april 2008, 21:22 uur.

De politie heeft een buurtonderzoek gehouden naar aanleiding van een woninginbraak aan de Hyacintenstraat. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen kwart over vijf in de middag en kwart over negen 's avonds. Men wist op het erf te komen via de schuur waarvan eerst de deur werd vernield. De achterdeur werd vervolgens opengebroken om binnen te komen. De hele woning werd doorzocht maar er wordt vooralsnog niets vermist. Forensische Opsporing stelt een onderzoek in naar de sporen.

90 dagen

Zaandam, zondag 13 april 2008, 23:02 uur.

De politie heeft een 35-jarige Zaandammer aangehouden in zijn woonplaats omdat hij nog een gevangenisstraf van 90 dagen tegoed had. De man was veroordeeld tot deze straf wegens invoeren van cocaïne (bolletjesslikken).

Bedreiging met vuurwapen

Amsterdam en Purmerend, zondag 13 april 2008.

De politie Amsterdam de heeft politie Zaanstreek-Waterland verzocht uit te kijken naar een auto waarvan de eigenaar in Purmerend zou wonen. Aanleiding is een verkeersconflict bij het Centraal Station waarbij zou zijn gedreigd met een vuurwapen. Surveillerende agenten troffen de auto met de 30-jarige eigenaar en een 40-jarige passagier aan op het Beatrixplein. Bij onderzoek in de auto kwamen twee op vuurwapens gelijkende voorwerpen tevoorschijn. De mannen en wapens werden overgedragen aan de politie Amsterdam-Amstelland die het verdere onderzoek verricht.

Inbraak hennepplantage

Purmerend, maandag 14 april 2008, 01:25 uur.

De politie heeft na een anonieme tip in een flatwoning aan de Meteorenweg een hennepplantage aangetroffen. De melder gaf door dat er vermoedelijk werd ingebroken en agenten troffen een geforceerde voordeur aan. De circa 30 planten waren, vermoedelijk door de inbreker(s) geoogst. De stroom werd buiten de meter om betrokken. De flat werd vermoedelijk al langere tijd niet bewoond. Naar de huurster van de flat wordt een nader onderzoek ingesteld. De kweekbenodigdheden werden ter vernietiging afgevoerd.

Eigenaar kratjes gezocht

Wormerveer, zaterdag 12 april 2008, 05:19 uur.

De politie is op zoek naar de eigenaar van twee kratjes frisdrank. Een 19-jarige jongeman uit Wormerveer werd aangehouden omdat hij met twee kratten op de bromfiets reed en kennelijk ook onder invloed van alcohol was. Voor het drankrijden werd tegen de beginnend bestuurder een proces-verbaal opgemaakt. De agenten vermoeden dat de kratten van diefstal afkomstig zijn. In één krat zat een flesje Tsingtao bier. Er werd nog geen aangifte van diefstal gedaan en de politie verzoekt de eigenaar van de kratten dit alsnog te doen.

Nepgoudverkopers(overgenomen van KLPD)

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten waarschuwt voor nepgoudverkopers die weer actief zijn op toeritten,
parkeerplaatsen en tankstations langs autosnelwegen.Donderdag 10 april 2008 hield de Verkeerspolitie op de rijksweg A73 ter hoogte van Nijmegen vier personen aan, die na een zielig verhaal van een passant 40 euro afhandig maakten en in ruil daarvoor een nepgouden sieraden naar binnen gooiden. De drie mannen en een vrouw wenkten naar de automobilist en toonden een gebroken creditcard. Zij staken een zielig verhaal op en vroegen om geld om te kunnen tanken. De automobilist gaf in eerste instantie 10 euro, maar daar namen de slachtoffers geen genoegen mee. Ze gooiden een aantal nepgouden sieraden in de auto en eisten 40 euro. De verdachten, van buitenlandse afkomst, zijn door de Verkeerspolitie aangehouden en overgebracht naar het bureau in Wolfheze. In de auto trof de Verkeerspolitie ruim 600 euro aan, dus aan geld geen gebrek. Zij zijn weer heengezonden nadat zij de 40 euro hadden teruggegeven aan de hulpvaardige automobilist en een boete hadden betaald van 200 euro. Mochten mensen benaderd worden door dit soort goudverkopers dan is het raadzaam niets aan te pakken en zeker de sieraden niet te kopen. Bel direct de politie op 0900-8844 en probeer zoveel mogelijk vast te stellen welke personen de (verkoop) handelingen verrichten. Probeer een duidelijk signalement van de personen op te nemen en noteer de kentekens van de voertuigen waarmee zij zich verplaatsen. In de afgelopen week zijn bij de meldkamer van het KLPD 40 van dit soort meldingen binnengekomen.