Gemeente Den Haag

Den Haag steunt KABK in Milaan

De gemeente Den Haag zet in op het vergroten van de zichtbaarheid van de Haagse creatieve sector. Daarom geeft de gemeente financiële steun voor de presentatie van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) op de toonaangevende designbeurs Salone Internazionale del Mobile van 15 tot en met 21 april in Milaan.

Jetta Klijnsma (wethouder Cultuur) Den Haag heeft op het gebied van de kunsten, kunstvakopleidingen en op het gebied van vormgeving een naam opgebouwd en hoog te houden. Door financiële steun te geven aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten voor deze presentatie in Milaan kunnen we ook daar laten zien wat Den Haag te bieden heeft

Creatieve Stad
Het vergroten van de zichtbaarheid van creatieve sector in Den Haag is één van de speerpunten van het programma Creatieve Stad Den Haag (CSDH). Met dit programma werkt de gemeente Den Haag samen met partners aan het stimuleren en aan de versterking van de creatieve economie. De gemeente zorgt voor geschikte ruimte voor creatieve ondernemers door bestaande ruimten om te bouwen tot werkruimten, expositieruimten en ateliers. Zo worden deze ondernemers gestimuleerd zich in de stad te vestigen en zich te ontplooien. Daarbij is het belangrijk het talent en ondernemerschap in Den Haag goed zichtbaar te maken, zowel in binnen- als buitenland.

De KABK presenteert zich tijdens de Salone Internazionale del Mobile in Milaan met de tentoonstelling van Royal Dutcheese met een Augmented Reality (AR) headset. Deze compleet innovatieve manier van meubels en textiel tentoonstellen, vindt fuori salone (buiten de beurs) plaats in de voormalige kaasfabriek aan de Custodi 6, een geheel nieuwe locatie tijdens Salone Internazionale del Mobile in de levendige wijk Tortona.