Gemeente Heerenveen


---


---

Openbaar debat

Op dinsdagavond 15 april 2008 wordt er in het Nije Huys aan de Burg. Falkenaweg 2-4 een debat gehouden over een leefbaar en toegankelijk Heerenveen. Aan de orde komen onder andere de toegankelijkheid van het centrum en het lokale vervoer. ÂInclusief denkenÂ. Deze avond wordt georganiseerd door de Cliëntenraad Wvg / Gehandicaptenbeleid in samenwerking met de Taskforce Handicap en Samenleving. Het debat staat onder leiding van Maarten Bouwhuis van het Nederlands Debat Instituut.Het debat begint om 19.30 uur (vanaf 19.00 uur is de zaal open) en zal duren tot 21.30 uur.

Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje na te praten met alle betrokkenen.
Tijdens het debat zal een panel bestaande uit Mw. Hannie van Leeuwen (voorzitter Taskforce Handicap en Samenleving), Dhr. Lykele Buwalda (Wethouder Heerenveen) en Dhr. Nico Smits (Voorzitter Cliëntenraad Wvg / Gehandicaptenbeleid) de onderlinge discussie van commentaar voorzien.
'Inclusief denken' slaat op een Toegankelijke Samenleving. De afgelopen tijd heeft de Werkgroep Toegankelijkheid Heerenveen, als onderdeel van de Cliëntenraad Wvg / Gehandicaptenbeleid, op diverse bijeenkomsten verbeterpunten geïnventariseerd over de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid voor mensen met een beperking in Heerenveen.
Alle burgers uit Heerenveen, met of zonder handicap, kunnen op 15 april a.s. hun stem laten horen, opdat de raadsleden, wethouders, ambtenaren en beleidsmakers bij maatschappelijke organisaties in de toekomst meer rekening houden met een 'inclusieve maatschappij'.


---