Gemeente Gilze en Rijen

Informatiebijeenkomst op dinsdag 15 april aastaande

Gemeenten starten vrijstellingsprocedure voor nieuwe golfbaan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dongen en de gemeente Gilze en Rijen hebben ingestemd met het houden van een inspraakprocedure voor de aanleg van een 9 holes golfbaan met een hotel en bijbehorende voorzieningen ten zuiden van het Dongense bedrijventerrein Tichelrijt. Eind 2006 kreeg de gemeente Dongen het verzoek om mee te werken aan het realiseren van dit plan. De plannen geven aan dat het complex komt in het gebied tussen de Schorsstraat, Bredestraat, Dongenseweg en Tichelrijt-Zuid. Het hotel, de golfaccommodatie, de ontsluitingsweg en een klein deel van de golfbaan liggen in de gemeente Dongen. De loods van de greenkeeper en het grootste deel van de golfbaan liggen in de gemeente Gilze en Rijen.

Het plan past niet binnen de geldende bestemmingsplannen Buitengebied. Er is vrijstelling nodig op grond van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Voor meer informatie over deze vrijstellingsprocedure verwijzen wij u graag naar de officiële publicatie elders in deze krant.

Op dinsdag 15 april 2008 is er om 20.00 uur bij de gemeentewerf aan de Hak 16 in Dongen een informatiebijeenkomst over het plan.