Stadsdeel Zeeburg

Agenda stadsdeelraad 15 april 2008

8 april 2008
Op dinsdag 15 april 2008 vergadert de stadsdeelraad in de raadszaal van het stadsdeelkantoor. Aanvang 20.00 uur.

Op de agenda staan onder andere de volgende onderwerpen:

Reactie stadsdeel Zeeburg op conceptplan Voorrang voor een Gezonde Stad (VGS)

De stadsdeelraad besluit over de reactie van het stadsdeel op het gemeentelijke conceptplan Voorrang voor een Gezonde Stad, dat onderdeel is van het Actieplan Luchtkwaliteit. Het actieplan is opgesteld omdat het goed is voor de gezondheid van de Amsterdammers en om te voldoen aan de Europese richtlijnen voor luchtkwaliteit. Het doel is een vermindering van stikstofdioxide en fijnstof in de lucht door maatregelen ten aanzien van het autoverkeer binnen de A-10 (met uitzondering van stadsdeel Amsterdam-Noord).

In de reactie van het stadsdeel wordt het belang van de doelstelling voor de verbetering van de luchtkwaliteit onderstreept, wordt aandacht gevraagd voor de verhouding tussen effect en kosten van de maatregelen en wordt ingegaan op enkele specifieke maatregelen.

Uitvoeringsprogramma 2008 Vernieuwing Indische Buurt

Aan de stadsdeelraad wordt gevraagd of het kan instemmen met het Uitvoeringsprogramma 2008 voor de vernieuwing van de Indische Buurt.

Dit programma is de concrete vertaling van de afspraken uit het convenant tussen corporaties en stadsdeel voor het jaar 2008. In het Uitvoeringsprogramma zijn ook extra acties opgenomen in het kader van de Wijkaanpak.

Bij het Convenant Vernieuwing Indische Buurt ligt de nadruk op het verbeteren van het woon- en leefklimaat en in het Wijkactieplan Indische Buurt ligt de focus bij de Aanpak achter de Voordeur, het verbeteren van de werkgelegenheid en verbeteren van het pedagogisch klimaat.

Project 'Achter de voordeur in de Indische Buurt'

Aan de stadsdeelraad wordt gevraagd of het kan instemmen met het plan van aanpak voor het project 'Achter de voordeur'. In het kader van het convenant hebben woningcorporaties met het stadsdeel afgesproken om de komende jaren de Indische Buurt aanzienlijk te verbeteren. Naast fysieke ingrepen wordt er ook in sociale ingrepen geïnvesteerd. De aanpak 'achter de voordeur' staat hierbij centraal. Het gaat om huisbezoeken door een team van bewonersadviseurs, om zo de vragen en de behoeften van bewoners met problemen te achterhalen en een integraal aanbod aan zorg, hulp en ondersteuning voor het hele gezin op af te stemmen.

De volledige agenda en onderliggende vergaderstukken staan in de online vergaderagenda.