Gemeente Zaltbommel


Informatieavond ondergrondse afvalcontainers binnenstad Zaltbommel 8 april 2008
Geplaatst op: 8 april 2008
Informatieavond ondergrondse afvalcontainers binnenstad Zaltbommel

Om de toekomstige gebruikers van ondergrondse containers in de binnenstad van Zaltbommel nader te informeren, organiseren de gemeente Zaltbommel en AVRI een informatieavond op 15 april aanstaande van 20.00 tot 22.00 uur in de Raadszaal van het Stadhuis aan de Markt.

Samenwerking gemeente Zaltbommel en AVRI
In samenwerking met Afvalverwijdering Rivierenland (AVRI) heeft de gemeente Zaltbommel een plan opgesteld waarin de binnenstad gefaseerd van ondergrondse containers wordt voorzien. In 2008 worden op minimaal acht en maximaal elf locaties ondergrondse afvalcontainers geplaatst. Deze containers komen in de plaats van de grijze en eventueel groene container waarin men nu huishoudelijk afval aanbiedt.

Informatieavond
De toekomstige gebruikers in de binnenstad hebben een uitnodiging ontvangen voor de informatieavond. De gemeente en AVRI informeren de aanwezigen over de locaties waar de containers bij voorkeur worden geplaatst, het gebruik van de containers, de planning en de bouwaanvraagprocedure. Men heeft deze avond de mogelijkheid vragen te stellen.

Locaties ondergrondse containers
De gemeente Zaltbommel en AVRI willen de ondergrondse containers op de onderstaande locaties plaatsen:


-Omhoeken tegenover de telefooncel;

-Hoek Oliestraat / Nonnenstraat;

-Oliestraat tussen Rozemarijnsteeg en Minnebroederstraat;
-Waterstraat ter hoogte van Lange Steigerstraat;
-Waalkade tegenover Steigerstraat;

-Boschstraat tegenover de Koningstraat;

-Boschstraat hoek Ruiterstraat;

-Heilige Geeststraat hoek Kerkstraat;

-Vismarkt ter hoogte van de Kerkstraat;

-Gasthuisstraat hoek Kerkstraat;

-Maasstraat ter hoogte van de Heksenwal.

Waarom ondergronds?
In de binnenstad van Zaltbommel staan in diverse straten afvalcontainers permanent op straat. Een belangrijke oorzaak hiervan is dat burgers en bedrijven niet genoeg ruimte hebben om hun afvalcontainers op het eigen perceel te plaatsen. Deze afvalcontainers ontsieren de openbare ruimte en veroorzaken hinder en stankoverlast in de historische binnenstad van Zaltbommel. Het college en AVRI zien de plaatsing van ondergrondse afvalcontainers als de oplossing voor dit probleem. Met de plaatsing van de containers in 2008 verwacht de gemeente de grootste knelpunten op te lossen.