Gemeente Capelle a/d IJssel

Informatieavond bouwplan Capelseweg en Jasmijnsingel 15 april 2008

Op dinsdagavond 15 april 2008 vindt van 19.30 tot 21.30 uur een inloopavond plaats in het gemeentehuis over het bouwplan voor het terrein op de hoek van de Capelseweg en de Jasmijnsingel. De gemeente geeft informatie over de stedenbouwkundige randvoorwaarden en over het verdere verloop van de bouwplanontwikkeling.

Bouwplan

Om de inwoners van Capelle aan den IJssel voldoende goede woonruimte te kunnen bieden moeten er de komende jaren nieuwe woningen gebouwd worden. Hiervoor is een aantal mogelijke locaties aangewezen. Eén van die locaties is het terrein op de hoek van de Capelseweg en de Jasmijnsingel, achter het parkeerterrein. Het voornemen van de gemeente is om medewerking te verlenen aan het realiseren van een kleinschalig appartementengebouw, enkele eengezinswoningen en een aantal woningen voor starters op de woningmarkt.

Concept stedenbouwkundige randvoorwaarden

Om een goed bouwplan te kunnen ontwikkelen zijn voor deze locatie concept stedenbouwkundige randvoorwaarden opgesteld. Deze randvoorwaarden zijn op 18 maart 2008 vastgesteld door het College van Burgemeester en Wethouders.

De stedenbouwkundige randvoorwaarden kunt u inzien of downloaden door hier te klikken

Informatie krijgen en mening geven

U kunt op deze avond uitleg krijgen over de stedenbouwkundige randvoorwaarden en over het voorlopige bouwplan zoals dat is uitgewerkt door de project ontwikkelaar. Daarnaast is er informatie aanwezig over de verdere aanpak van de planontwikkeling. U kunt uw mening over de concept randvoorwaarden en het voorlopige bouwplan geven. Naar aanleiding van deze bijeenkomst kunnen de randvoorwaarden nog aangepast worden.

Er zijn tijdens de inloopavond verschillende deskundigen van de gemeente aanwezig met wie u over de plannen van gedachten kunt wisselen.

Procedure

Nadat de ontwikkelaar een bouwaanvraag heeft ingediend en de gemeente en de ontwikkelaar definitieve afspraken hebben gemaakt over de samenwerking bij dit bouwplan zal aan de gemeenteraad gevraagd worden in te stemmen met de plannen. Pas op dat moment start de procedure die nodig is om de bouw van de beoogde appartementen mogelijk te maken. U wordt op 15 april geïnformeerd over de mogelijkheden in de procedure om uw eventuele zienswijze op de bouwplannen kenbaar te maken.