Gemeente Cromstrijen


Informatieavond aardgasleiding

10-04-2008

Op dinsdag 15 april 2008 vindt voor belangstellenden uit de gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen en Strijen een informatiebijeenkomst plaats over de plannen van de Gasunie om een aardgasleiding binnen hun gemeentegrenzen aan te leggen. Belangstellenden uit deze gemeenten zijn op 15 april vanaf 19.30 uur welkom in het gemeentehuis van Strijen aan het Waleplein 2. De presentatie begint om 20.00 uur.

Programma

De wethouder van de gemeente Strijen, de heer W.J.L.M. van Tilborg, zit deze avond voor. N.V. Nederlandse Gasunie geeft een toelichting op de voorgenomen aanleg van een hoofdtransportleiding voor aardgas in het tracé Wijngaarden-Ossendrecht. De aanleg van deze gasleiding is noodzakelijk in verband met een toenemende gasvraag en de hiervoor benodigde transportcapaciteit.

Milieueffectrapportage

Voor de aanleg van deze gasleiding is een milieueffectrapport (MER) opgesteld in het kader van de te volgen mer-procedure. Dit milieueffectrapport ligt momenteel ter visie bij de gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen en Strijen. Dit rapport is opgesteld voor de benodige planologische en vergunningprocedures die de Gasunie moet volgen voor de aanleg van de leiding. Tijdens de periode van tervisielegging van het MER (van donderdag 13 maart tot en met woensdag 23 april 2008) kan een ieder zienswijzen over het MER kenbaar maken.