Gemeente Rotterdam

Drie raadscommissies vergaderen van 15 tot en met 17 april 2008 op het stadhuis. De commissies voor Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport en voor Jeugd, Onderwijs en Cultuur bezoeken het gebied Oud-Hillegersberg.

Commissie Maatschappelijke Ondersteuning, Volksgezondheid Dinsdag 15 april, 9.30 uur
In deze vergadering vindt het politieke debat plaats over het ouderenbeleid en het gehandicaptenbeleid, waarover op 8 april al verhelderende vragen aan de wethouder zijn gesteld. Bij het agendapunt gehandicaptenbeleid spreekt een vertegenwoordiger van Platform Agenda 22 in. Verder bespreekt de commissie de voortgangsrapportage over het programma Gezond in de Stad. Ter voorbereiding hierop hebben de commissieleden op 25 maart 2008 een externe oriëntatie over dit onderwerp gehouden. Daarnaast staan onder andere de voortgangsrapportage project Aanpak Meisjesbesnijdenis Rotterdam (AMBeR) en het uitvoeringsprogramma Taskforce Talentenontwikkeling op de agenda.

Commissie Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport / Commissie Jeugd Onderwijs en Cultuur
Woensdag 16 april, 9.30 uur, Zalencentrum "Lommerrijk", Straatweg 99 De commissies bezoeken het gebied Oud-Hillegersberg. De Vereniging tot Behoud van Kern en Plassen heeft een burgerinitiatief ingediend om dit gebied aan te wijzen als beschermd stadsgezicht. Ter voorbereiding op de bespreking van dit verzoek met het college gaan de commissies het gebied zelf bekijken en krijgen zij ter plaatse een toelichting van de indieners van het burgerinitiatief. De bestuurlijke behandeling vindt waarschijnlijk plaats tijdens een gezamenlijke commissievergadering op 23 april 2008.

Commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur
Woensdag 16 april, 14.00 uur
De agenda van de commissie is nog niet bekend. Informatie over deze vergadering staat vanaf vrijdag 11 april op onze website.

Commissie tot Onderzoek van de Rekening (COR)
Donderdag 17 april, 16.00 uur, kamer 105
BESLOTEN VERGADERING
De commissie is gestart met haar jaarlijkse onderzoek naar de gemeenterekening. Voor het onderzoek maakt zij gebruik van de rapporten van de Audit Services Rotterdam (de interne accountant), het rapport van de externe accountant, aanvullend onderzoek en hoorzittingen. In de onderzoeksfase zijn alle vergaderingen van de COR besloten. Volgens planning zal het COR-advies over de Gemeenterekening 2007 in de tweede week van juni aan de raad worden toegezonden.

Actualiteitenuur gemeenteraad
Donderdag 17 april, 14.00 uur, raadzaal
De onderwerpen zijn kort na 10.00 uur bekend. Het actualiteitenuur wordt live uitgezonden op internet www.rotterdam.nl. Ook zijn hier achteraf de beelden terug te zien per agendapunt (gemeentebestuur/gemeenteraad/ videoarchief).

Bron: Griffie, 10-04-2008