Veilig Amsterdam


: Wethouder Asscher bezoekt jeugdcoaches 8tot8

Jeugdcoaches


* Jeugd

*

14 april 2008

Op dinsdag 15 april bezoekt wethouder Lodewijk Asscher van 17.30 tot 19.30 uur de jeugdcoaches op hun thuisfront, stadsdeelkantoor Slotervaart, Pieter Calandlaan 1.

Anders dan de straatcoaches, die overlastjongeren op straat wegsturen, leren de jeugdcoaches probleemjongeren en hun ouders dagelijkse discipline aan, van acht uur 's morgens tot acht uur 's avonds, van opstaan en ontbijt tot school en vrije tijd.

De jongeren van 10 tot 24 jaar missen thuis structuur, op straat toezicht en op school houvast. Het programma, in december besloten door de Burgemeester en Wethouders, is in enkele maanden opgezet. Er zijn nu achttien jeugdcoaches en bijna honderd pupillen aan het werk, de meesten zijn leerplichtig. Het programma groeit in snel tempo uit tot twintig coaches en honderdenvijftig pupillen. De jongeren zitten vooral op het voortgezet onderwijs, onder de huidige honderd zitten er ruim twintig kinderen op de basisschool. Onder de pupillen zitten ook jongeren uit Nieuw-Sloten en er zijn ook meisjes bij.