RVD: minister-president brengt werkbezoek aan Utrecht en Overijssel

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST

Persbericht

14 april 2008

MINISTER-PRESIDENT BRENGT WERKBEZOEK AAN UTRECHT EN OVERIJSSEL

Minister-president Balkenende brengt dinsdag 15 en woensdag 16 april 2008 een werkbezoek aan Utrecht en Overijssel. Dinsdagmiddag bezoekt hij politiebureau District Utrecht Zuid, waar hij uitleg krijgt over het werkgebied en de specifieke problematiek in de wijk Kanaleneiland.

Ook heeft hij gesprekken met jongeren die deelnemen aan het project Jongerenteam en het Werkervaringsproject. In het project Jongerenteam worden jongeren onder begeleiding van jongerenwerk en politie ingezet als toezichthouders in de wijk. Het Werkervaringsproject is erop gericht jongeren in de gelegenheid te stellen werkervaring op te doen binnen de politie om zo kans te maken op een betere start op de arbeidsmarkt.

Op dinsdagavond spreekt de minister-president in Zwolle tijdens een informele werkontmoeting met vertegenwoordigers van politie, Openbaar Ministerie en lokale overheid over de regionale jongerenproblematiek. Later op de avond ontmoet hij enkele jongeren uit de gemeente Zwartewaterland.

Op woensdag bezoekt minister-president Balkenende het Arrondissementsparket Zwolle-Lelystad, waar hij zich onder andere verdiept in de zogeheten ketenaanpak rondom veelplegers. Diverse betrokken diensten werken hierin samen om per individu een zo effectief mogelijke aanpak te formuleren. Naast inzicht in de wijze waarop de betrokken diensten tot 'een aanpak op maat' komen, bezoekt de minister-president enkele concrete trajecten in de praktijk. Hij krijgt uitleg over een cursus gedragsinterventie die aan veelplegers kan worden aangeboden en bezoekt een werkstrafproject, waar hij ook in gesprek gaat met deelnemers.

RVD, 14.04.08, 15.25 uur

Noot aan redacties (

RVD Mediafeed