Gemeente IJsselstein


Succesvolle landelijke compostdag in IJsselstein

Datum: dinsdag 15 april 2008
Met het uitdelen van gratis compost bedankt de gemeente en het afvalbedrijf de IJsselsteiners voor hun inspanning gft- en groenafval gescheiden aan te leveren.
Wethouder Hans Lappee deelt zakken met compost uit.

Om 09.30 uur ging de gemeentewerf open en een kwartier later had wethouder Lappee al zo'n 70 zakken uitgedeeld.
Veel mensen kwamen op de fiets, dit tot groot enthousiasme van wethouder Lappee. Hij zorgde er dat deze mensen als eerste een zak compost op de bagagedrager mee naar huis konden nemen. De automobilisten veroorzaakten een file op de Zomerdijk, maar ook zij konden een zak in de kofferbak meenemen.
Goed voor de tuin
Groenafval zoals snoeihout, takken en gras wordt door het afvalbedrijf verwerkt tot copmpost. Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Compost is gemengd met tuinaarde, geschikt voor alle tuinplanten.
Composteren beter voor milieu én de portemonnee Composteren is goed voor het milieu, organisch afval wordt nuttig hergebruikt. Bovendien draagt compost bij aan het vastleggen van CO2 in de bodem en helpt dus in de strijd tegen opwarming van de aarde. Composteren bespaart ook geld omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is, in veel gevallen zelfs meer dan de helft goedkoper dan het verbranden van restafval. Kortom: genoeg reden om het organisch afval goed gescheiden te blijven aanleveren.