Gemeente IJsselstein


Gemeenteloket » Jeugd en jongeren

Jongerenontmoetingsplek op het Podium

Datum: dinsdag 15 april 2008
Jongeren ontmoeten elkaar graag buiten om te praten of een balletje te trappen. Het college heeft onlangs besloten dat zij op het Podium zo'n jongerenontmoetingsplek wil gaan realiseren.

Om de eventuele overlast voor omwonenden en ondernemers zoveel mogelijk te beperken, zijn heldere afspraken gemaakt over beheer, toezicht en communicatie. Na een half jaar houdt de gemeente een evaluatie met bewoners, ondernemers en IJsclub Nova Zembla. In de afgelopen maanden is het plan voor de JOP besproken met de bewonersverenigingen Poort van Zuid en Tepestraat, de vereniging van Eigenaren Basiliekpad en met ondernemers. Hun bezwaren en aanbevelingen zijn zoveel mogelijk verwerkt in afspraken. Zo controleren de BOA's (Buitengewoon Opsporingsambtenaren) op donderdag, vrijdag en zaterdag op en in de omgeving van het Podium en neemt de politie het gebied mee in haar surveillances. Verder bezoekt het jongerenwerk de JOP iedere week om contact te leggen met de jongeren. De zwerfvuilploeg besteedt in de eerste zes maanden op maandag extra tijd aan het Podium en er wordt een prullenbak geplaatst naast de JOP. Bewoners en ondernemers krijgen een brief met belangrijke telefoonnummers en kunnen met vragen en klachten terecht bij de IJsselsteinse Stichting voor Welzijn (IJSW). Procedure
De gemeente moet een bouwaanvraag indienen om de ontmoetingsplek op het Podium te kunnen realiseren. Na beoordeling van de aanvraag, wordt het voornemen tot verlenen van de bouwaanvraag gepubliceerd op de gemeentepagina in Zenderstreeknieuws. Daarna kunnen inwoners binnen zes weken een zienswijze indienen. Als er geen gegronde bezwaren naar voren komen, kan een bouwvergunning worden verleend, die ook weer gepubliceerd wordt op de gemeentepagina. Hierop volgt een bezwarenprocedure van zes weken.