Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Nieuwe ronde Startersfonds Zuidoost

15 april 2008

Dinsdag 15 april 2008, aanvang 18.00 uur, organiseert stadsdeel Zuidoost een informatieavond van het Startersfonds Zuidoost. Deze avond vindt plaats in het Informatiecentrum van stadsdeel Zuidoost, Anton de Komplein 150.

In 2006 is stadsdeel Zuidoost samen met de gemeente Amsterdam, de Rabobank Amsterdam en de Europese Unie een leningfonds gestart. Doel van het project is het verstrekken van kleine kredieten aan ondernemers die door banken niet worden bediend. In de afgelopen periode zijn 11 ondernemers uit Zuidoost ondersteund. De bijdrage blijft niet beperkt tot financiële participatie. Starters worden na kredietverlening intensief begeleid.

Elvira Sweet, stadsdeelvoorzitter:"Zuidoost was één van de eerste gemeenten met een eigen fonds voor starters. Voor lokale ondernemers kunnen we echt het verschil maken. Daar zijn we best een beetje trots op."

Inmiddels is er ruimte voor financiering van een tweede lichting starters. Lokale ondernemers die een eigen onderneming willen starten of minder dan vijf jaar geleden hun onderneming zijn gestart en nieuwe activiteiten willen ontplooien, kunnen bij dit Startersfonds Zuidoost (www.startersfonds-zo.nl) aankloppen voor leningen tussen de EUR 5.000 en EUR 25.000. Deze lening moet binnen drie jaar worden terugbetaald. Uniek aan het fonds is de lage rente van 5% en de begeleiding door een collega-ondernemer.

Emile Jaensch, portefeuillehouder Economische Zaken: "Juist nu een economisch mindere tijd dreigt aan te breken is het ongelooflijk belangrijk te blijven investeren in lokale starters. Met ons eigen microkrediet kunnen we ook de diversiteit in het aanbod in het stadsdeel actief stimuleren. Dat is ook voor onze bewoners aantrekkelijk."

Het Startersfonds Zuidoost is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het Europese programma Doelstelling-2.

logoeu.jpg (35 Kb)