Greetz verkozen tot Europese innovatietopper

15/04/2008 09:23

Greetz

Red Herring benoemt 100 meest veelbelovende innovatieve technologiebedrijven in Europa

Hoofddorp, dinsdag 15 april 2008 - Red Herring maakt vandaag bekend dat online wenskaartenservice Greetz, inmiddels actief in Nederland en Engeland, behoort tot de honderd meest veelbelovende innovatieve bedrijven in Europa. Greetz maakt hiermee deel uit van de prestigieuze Red Herring 100 Europe, een titel die jaarlijks wordt gegeven aan een selecte groep Europese technologiebedrijven. Red Herring is, naast toonaangevend tijdschrift, een internationaal platform dat geldt als autoriteit op het gebied van technologie en innovatie. Zo werden eerder grootmachten als Google, eBay en Skype opgenomen in de lijst.

Simen Schimmel, oprichter van Greetz, laat weten: "De jaarlijkse lijst van Red Herring is de Champions League voor technologiebedrijven. Het is niet alleen een eer verkozen te worden, maar het is ook een enorme bevestiging van de manier waarop we met Greetz het maken en versturen van echte wenskaarten via het internet hebben neergezet. En natuurlijk voelen we ons nu nog meer gesterkt in onze plannen voor verdere internationale expansie."

Yme Bosma, actief blogger en deskundige rondom e-commerce en webontwikkelingen en momenteel Manager Business Development & Partnerships bij Hyves, stelt: "Nederland heeft een historie als kennis- en innovatieland en bewijst jaar in jaar uit dat zij waardevolle ondernemingen voortbrengt. De uitverkiezingen van Greetz nu en Hyves in 2007 bevestigen dit beeld, maar ook de andere Nederlandse organisaties die de lijst dit jaar gehaald heben, Momac en Adjustables, vertegenwoordigen Nederland met verve."

"De lijst van dit jaar laat zien dat Europa een grote speler is op de internationale technologiemarkt," aldus Joel Dreyfuss, hoofdredacteur van Red Herring. "De uitzonderlijke prestaties van Europese technologieondernemingen laten zien hoezeer vooruitgang wordt geboekt in het bouwen van het Europese innovatieklimaat."

De toppers
De redactie van Red Herring neemt jaarlijks honderden bedrijven onder de loep voor hun evaluatie. Op basis van financiële gegevens en criteria zoals de managementkwaliteit, de operationele strategie en de toewijding aan Research & Development, wordt bepaald wie een plek in de uiteindelijke top 100 verdient. Naast Greetz waren in Nederland voor de top 100 genomineerd: Independent IP (digitale muziekdistributie), Momac (uitgeefplatform voor telecom- en mediabedrijven), 24 Access/Wauw.fm (muziek en foto's van thuiscomputer op / naar mobiele telefoon), Adjustables (advertenties in/over online streaming video), Albumprinter (online fotoboeken samenstellen en afdrukken) en Spotzer Media Group (goedkope reclameproducties voor internet, narrowcasting en televisie).

Ter ere van de winnaars die vandaag een plaatsje hebben gekregen op de Red Herring 100 Europe, zijn alle CEO's uitgenodigd om het driedaags evenement "Ahead of the Curve" in Malta bij te wonen. Tussen 14 en 16 april krijgt de kersverse top honderd de kans om hun bedrijf te presenteren aan investeerders en strategen. Over Greetz
Greetz is de eerste online service waar je echte wenskaarten kunt versturen. Greetz helpt je attent en betrokken te zijn op momenten dat je iets bijzonders voor elkaar wilt doen. De verzender bepaalt zelf hoe de wenskaart eruit komt te zien. Je hebt de keuze uit een kaart met eigen foto of uit één van de ruim 2500 beelden uit de collectie. Daarnaast bepaal je zelf de tekst en de verdere vormgeving van de wenskaart. Een kaart die voor drie uur is gemaakt, wordt dezelfde dag nog verzonden naar de ontvanger. Greetz heeft op deze wijze de afgelopen periode 4,2 miljoen kaarten verstuurd. Greetz heeft een Thuiswinkel Waarborg. www.greetz.nl

Greetz(R) is een geregistreerd merk van internetbedrijf Venspro.

Over Venspro
Venspro is een internetbedrijf voor Printing on Demand-producten met een hoge attentie en persoonlijke waarde. Het bedrijf is opgericht in 2001 door Johan van Vulpen en Simen Schimmel. BliQje(R), een wenskaart in blikvorm, is in 2002 geïntroduceerd. Venspro wint hiervoor in 2002 de Live Wire Young Business Award. Naar aanleiding van de interesse vanuit de zakelijke markt wordt MarkeTin(R) ontwikkeld. Greetz, de online wenskaartenservice, is het nieuwste concept van het bedrijf. Greetz is eind 2004 van start gegaan en is momenteel actief in Nederland en Groot-Brittannië. Venspro is met Greetz recent als finalist van Red Herring 100 aangewezen. Venspro is gevestigd te Hoofddorp en heeft momenteel ruim 40 medewerkers. www.venspro.com

Over Red Herring
Red Herring is een internationaal platform op het snijvlak van technologie en innovatie. Red Herring brengt investeerders en bestuurders uit de internationale technologiemarkt bij elkaar. Zo organiseert het evenementen voor de internationale technologietop, brengt het een vooraanstaand en gelijknamig tijdschrift uit en biedt het dagelijkse nieuwsbrieven. Red Herring biedt technologiebedrijven van topniveau toegang tot het internationale innovatiespeelveld, met ongeëvenaarde inzichten in opkomende technologieën die de mondiale economie aandrijven. www.redherring.com.





http://www.greetz.nl