MoMac winnaar in Red Herring 100 lijst

15/04/2008 10:00

MoMac b.v.

MoMac winnaar in Red Herring 100 lijst
Verkozen in de top 100 van meest innovatieve technologiebedrijven

Rotterdam, Nederland - 15 april 2008: Vandaag is bekendgemaakt dat MoMac is verkozen tot een van de 100 uiteindelijke winnaars voor de Red Herring Europe 2008 lijst. In 2007 was MoMac ook al doorgedrongen tot de laatste 200 finalisten voor deze titel. De Red Herring 100 is een lijst voor meest innovatieve technologiebedrijven van Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Jop Pollmann, Chairman van MoMac, over deze uitverkiezing: "Deze uitverkiezing bevestigt dat we op de goede weg zijn met de ontwikkeling van ons GoMedia platform, dat uitgevers en mediabedrijven ondersteunt bij alle facetten van het mobiel exploiteren van content en 'media brands'." Jop Pollmann presenteert MoMac vandaag op een conferentie in Malta voor een publiek van investeerders, journalisten en CEO's van technologiebedrijven. Vorige maand maakte MoMac nog bekend dat het Messagio, een Franse aanbieder van mobiele mediatechnologie, had overgenomen.

MoMacs mobiele uitgeefplatform GoMedia ondersteunt inmiddels meer dan 500 mobiele websites. GoMedia stelt mediabedrijven in staat om zelf professionele mobiele sites te exploiteren, inclusief streaming video, mobiele advertenties en 'social networking'. Het platform maakt de mobiele websites geschikt voor zowel eenvoudige telefoons als ook voor 'smartphones', BlackBerry en iPhone.

Over MoMac
MoMac is opgericht in 2001 en heeft inmiddels meer dan 40 werknemers in dienst. Vanuit haar kantoren in Rotterdam, Londen, Parijs en Amsterdam ontwikkelt het mobiele sites in Nederland, Engeland, Frankrijk, Duitsland, België, Ierland, Zwitserland en Zuid-Afrika. MoMac werkt voor mediapartijen zoals Elsevier, DAG, Planet Internet, ITV, Emap (o.a. FHM, Heat en Mojo), IPC Media, Cnet, Sanoma, MTV, ANP, Voetbal International, Publieke Omroep, SonyBMG en Ministry of Sound. Het bedrijf is eigendom van het Franse venture capital fonds Truffle Capital en het Management.





http://www.momac.net/