Boeren enthousiast over NutriNorm forum kunstmeststrooien

15/04/2008 10:07

Imagro

DSM Agro
Marketing & Sales

15 april 2008

62% van de forumbezoekers kijkt strooier extra na op slijtage

Boeren enthousiast over NutriNorm forum kunstmeststrooien

Bijna tweederde (62%) van de forumgebruikers van NutriNorm.nl kijkt de strooier extra na op slijtage en goede werking na het krijgen van nuttige, relevante tips over hun strooier. Dat blijkt uit een enqu(ee)te, waaraan 33% van de huidige 400 forumleden deelnam. Daarnaast blijkt uit hetzelfde onderzoek dat ruim een kwart (27%) van de ondervraagden de strooier op grond van de webtips anders gaat afstellen.

Uit de enqu(ee)te komt ook naar voren dat voor 63% van de ondervraagden de DSM Agro tips echt nieuwe informatie bevatte over de eigen strooier. Ondanks het feit dat slechts 19% aangeeft soms last te hebben van strooibanen, gaat de grote meerderheid de strooier toch anders afstellen en extra op slijtage en goede werking controleren. Een meerderheid (70%) zoekt op www.nutrinorm.nl een actuele strooitabel op voor de eigen strooier. De resultaten geven aan dat boeren serieus werk maken van het goed verdelen van hun meststoffen.

Het onderzoek wijst verder uit dat 62% geĂŻnteresseerd is in de ervaringen van collega's, die ze op het forum aantreffen. Dit laat zien dat er duidelijk behoefte is aan kennisuitwisseling via internet. Maar liefst 79% van de ondervraagden geeft aan dat men tevreden is over deze interactieve manier van informatieverstrekking.

Forum kunstmeststrooien erg succesvol
Het forum van NutriNorm.nl geeft agrarisch ondernemers veel informatie en praktische tips. Na aanmelding ontvangt men direct per email de DSM Agro tips voor de eigen strooier. Ook kunnen ondernemers via het forum actief met elkaar en met importeurs en fabrikanten van strooiers in discussie treden over het gebruik van de machines. De algemene conclusie van het onderzoek is dat het forum in een duidelijke behoefte voorziet en dat er mogelijkheden zijn om deze moderne kennisuitwisseling voort te zetten.

Informatievraagbaak
NutriNorm.nl is een website van DSM Agro met advies en tips over bemesting, mest en kunstmest. Voor een optimale bodemvruchtbaarheid en een maximale gewasopbrengst is het van belang dat dit goed gebeurt. De adviezen op NutriNorm.nl en op het forum helpt hierbij.

Meer informatie over kunstmeststrooien vindt u op www.nutrinorm.nl





http://www.nutrinorm.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,