HI Reisbureau Jansma te Roden is Reisbureau van het Jaar 2008

15/04/2008 10:11

BrouwerBetist

Hoofddorp, 14 april 2008
Reisbureau Holland International Jansma te Roden is maandag 14 april uitgeroepen tot landelijke winnaar van de verkiezing Reisbureau van het Jaar 2008.

De prijs voor de landelijke titel werd uitgereikt door jury voorzitter Willem Hondius, commercieel directeur van transavia.com, tijdens een feestelijke gala-avond in Claus Hotel & Event Center te Hoofddorp. De prijs werd in ontvangst genomen door directeuren en tevens moeder en dochter, Jeannet en Inge Jansma. De tweede plaats in de landelijke verkiezing ging naar Reisburo Relik & van Hooft uit Breda. Holland International Reisbureau Kroeze in Tubbergen is derde geworden.

De jury over het reisbureau
Holland International Reisbureau Jansma is een oude bekende. Al vier keer op rij wist het reisbureau de provinciale titel van Drenthe te bemachtigen en vorig jaar behaalde het reisbureau al de derde plaats in de strijd om de landelijke titel. De jury raakte dit jaar opnieuw overtuigd door de opvallende wijze waarop het reisbureau zich verbeterd heeft. Een constante groei van alle indicatoren zijn het resultaat van een zeer consequent beleid. Het bureau is in Roden de 'local hero' en dat wordt vertaald naar duidelijk vormgegeven marketing activiteiten. Het reisadvies is van groot belang en er wordt door Holland International Reisbureau Jansma daarom veel geïnvesteerd in opleiding en expertise. Het (financiële) resultaat van Holland International Reisbureau Jansma is overtuigend. De jury was unaniem: uitstekende resultaten worden gerealiseerd door een zeer gemotiveerd team.

De verkiezing
De verkiezing Reisbureau van het Jaar is een initiatief van vakblad Reisrevue en levert een bijdrage aan het voortdurende proces van kwaliteitsverbetering van de reisbureaus en het verhogen van de teamspirit. Reisbureaus nemen op vrijwillige basis deel aan de verkiezing en krijgen allen na afloop een rapport op maat, opgesteld door training- en adviesbureau InCompany. De verkiezing heeft verschillende rondes gekend, waarbij onder andere is gelet op de consumentenbenadering en het reisadvies. Door middel van een marketing case en een bezoekronde is dieper op diverse onderdelen van de bedrijfsvoering ingegaan. Tijdens een eerste juryronde, werden de twee beste reisbureaus per provincie door een vakkundige jury ondervraagd. Hieruit zijn elf provinciale winnaars naar voren gekomen. In één provincie voldeden de deelnemende reisbureaus niet aan de door de organisatie gestelde eisen en werd geen provinciaal winnaar aangewezen. De elf beste reisbureaus per provincie hebben een onverwacht bezoek gekregen van mystery shoppers van de organisatie Store Support. De elf provinciale winnaars dongen uiteindelijk mee naar de landelijke titel. Op basis van een gesprek met een deskundige eindjury werden de drie winnende reisbureaus geselecteerd. In de eindjury, onder leiding van Willem Hondius (transavia.com) hadden zitting Joop Rengers (Europeesche Verzekeringen), Natasja Eshuis (Travel Trend), Ronald Raadsheer (Sudtours), Sandrine Berkel (Holiday Cars), Coby van Dongen (De Jong Intra Vakanties), Marco van Erp Taalman Kip (Airtrade), en Jan Lokhoff (Reisrevue).

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (